Απρ 15
06

Ημερολόγιο Μαθητών-Δεκέμβριος

Σάββατο 6-12-2014

Πρώτη συνάντηση του Δεκέμβρη σήμερα . Όλοι ανυπομονούσαν για την σημερινή συνάντηση μας… όπως και κάθε φορά άλλωστε!!! Αρχίσαμε όπως συνήθως με την Τροφή για σκέψη και το Παιχνιδόλεξο , μας  δυσκολεύουν  όλο  και   περισσότερο στο παιχνιδόλεξο ! Μόλις  το  τελειώσαμε κατευθείαν λύσαμε  και τους υπόλοιπους γρίφους από  την  φωτοτυπία , είχαν πολύ πλάκα και ο καθένας μας είχε διαφορετική θεωρία για το πως θα λυθούν. Σειρά είχαν οι παρουσιάσεις των κοριτσιών , η Ειρήνη μας παρουσίασε την εργασία της για τον «Αναρχισμό»

και η Μαρίνα για την «Παρισινή Κομούνα» οι  παρουσιάσεις  ήταν πολύ ενδιαφέρουσες .

Τέλος η Νικολέτα που είχε την γιορτή της και η Αριστέα τα γενέθλια της  μας κέρασαν γλυκάκι !! γιαμ-γιαμ !!

Σάββατο  13-12-2014

Όπως και στις περισσότερες συναντήσεις μας ξεκινήσαμε με το παιχνιδόλεξο…. ευτυχώς το λύσαμε γρήγορα και προχωρήσαμε αμέσως στις παρουσιάσεις των παιδιών.

Αυτή τη φορά τα θέματα ήταν «η Υπόθεση Ντρείφους» , εργασία της  Φερενίκης και της Βαγγελιώς

και επόμενη παρουσίαση ήταν της Βασιλικής «η συμβολή των Αράβων στα Μαθηματικά»

ήταν και οι δύο πολύ ωραίες παρουσιάσεις ,προσωπικά από τις αγαπημένες μου μέχρι τώρα.

Τέλος για όση ώρα απέμεινε λύσαμε γρίφους, πανεύκολοι για να λέμε την αλήθεια και έτσι τέλειωσε άλλο ένα όμορφο και δημιουργικό Σάββατο !!!

Σάββατο 20-12-2014

Σήμερα ήταν η τελευταία συνάντηση  για φέτος !!! για να γιορτάσουμε το γεγονός  και για να «κρατήσουμε» την παράδοση της Λέσχης μας, επιβάλλεται να παρακολουθήσουμε ταινία !!!  Η «τυχερή» ταινία για φέτος ήταν ο «Σιωπηλός Μάρτυς» ένα  ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ παραγωγής 1954, σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ. Εφοδιαστήκαμε με πατατάκια, ποπ κορν και χυμούς και ήμασταν έτοιμοι !!

Η ταινία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και μας έκανε  να «συμμετέχουμε » και εμείς με ένα περίεργο τρόπο . Είχε πολύ αγωνία , ανατροπή σε αρκετά σημεία …. ήταν πολύ καλή ταινία . Άλλωστε  Η ταινία, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες του Χίτσκοκ από πολλούς κινηματογραφόφιλους, προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Όσκαρ, έλαβε την 42η θέση ως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, ενώ επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου.

Μετά το  τέλος της ταινίας αποχαιρετισθήκαμε και ευχηθήκαμε Καλά Χριστούγεννα ο ένας στον άλλον και δώσαμε ραντεβού  για την επόμενη συνάντηση μας με τον καινούργιο χρόνο !!

Συντάκτρια: Μαριάννα ΠαπαδάκηΑφήστε μια απάντηση