Μαρ 14
23

Ημερολόγιο Μαθητών-Φεβρουάριος

Κάτω από (Ημερολόγιο, Σχ. έτος 2013-2014) από στις 23-03-2014

Σάββατο  1  Φεβρουαρίου  2014

Η Τροφή για Σκέψη με το Παιχνιδόλεξο θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση, οπότε σήμερα ξεκινήσαμε με τις παραστάσεις των συμμαθητών μας. Πρώτη η Αφροδίτη, μας παρουσίασε τη δουλειά της πάνω στον «Μάη του ΄68».

Ακολούθησε ο Ιάσονας ο οποίος μας παρουσίασε τη δουλειά του πάνω στα «Ναζιστικά Στρατόπεδα».

Στην συνέχεια πήγαμε στην αίθουσα καλλιτεχνικών όπου αρχίσαμε να δημιουργούμε. Μερικοί από εμάς φτιάξανε σφραγίδες από πατάτες. Οι υπόλοιποι, (μέσα σ΄ αυτούς   ήμουν και εγώ)  πήραμε μάσκες και σπρέι και με τη βοήθεια της κ. Τσεμπελή η οποία μας έδωσε κάποια σχέδια σε μορφή στένσιλ που είχαμε φτιάξει, μας έδειξε με ποιο τρόπο θα διακοσμήσουμε το σχολείο μας!

DSC_0329 DSC_0297 DSC_0289 DSC_0223

Γεμίσαμε τους τοίχους του ορόφου στον οποίο συναντιόμαστε γεμάτους με γεωμετρικά μοτίβα.

 

Σάββατο  8  Φεβρουαρίου  2014

Σήμερα προχωρήσαμε τα έργα που είχαμε ξεκινήσει την προηγούμενη φορά χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές (πειραματιζόμαστε για να επιλέξουμε την καλύτερη και ποιο αποδοτική τεχνική), επίσης άλλα παιδιά ασχολιόντουσαν με την δημιουργία στένσιλ για να στολίσουμε έναν  τοίχο με σαύρες όπως αυτές του Escher.


Σάββατο  15  Φεβρουαρίου  2014

Σήμερα οι καθηγητές μας είχαν φέρει διάφορες φωτοτυπίες με τοιχογραφίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να τις ζωντανέψουμε πάνω στον τοίχο του κυλικείου μας.

500px-Tess-reptiles.svg

Μετά ήρθε η ώρα να ξαναδημιουργήσουμε! Διαλέξαμε ανάμεσα σε πολλά σχέδια δύο τα οποία ξεχώρισαν απ΄ όλους μας. Πήραμε τα σπρέι και τις μάσκες μας και συνεχίσαμε να δείχνουμε πόσο ταλαντούχοι είμαστε …

 

Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014

Σήμερα ολοκληρώσαμε τα πειραματικά σχέδια που είχαμε δουλέψει, επιλέξαμε τα καλύτερα σχέδια και την καταλληλότερη τεχνική για να ζωγραφίσουμε το καθ΄ ένα απ΄ αυτά και από την επόμενη φορά  μας ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουμε να διακοσμούμε σε μεγαλύτερη κλίμακα το σχολείο μας. Θα ερχόμαστε για τα επόμενα τρία Σάββατα 10 με 13:30 και την Κυριακή 10 με 12 για να κάνουμε το stopmotion ταινιάκι με θέμα την Συμμετρία.

Συντάκτρια: Φιλιππίνα ΦάμαΑφήστε μια απάντηση