Νοέ 13
17

Ο M.C.Escher στην … λέσχη μας

Η 7η συνάντησή μας είχε σαν αποκλειστικό θέμα την γνωριμία των μαθητών με τον M. C. Escher και το έργο του. Την παρουσίαση των βιογραφικών στοιχείων του Escher ανέλαβε να μας την παρουσιάσει ένας μαθητής, ο Θανάσης.

[slideboom id=867262&w=425&h=370]

Στην συνέχεια η καθηγήτρια καλλιτεχνικών κ. Κατερίνα Τσεμπελή μας έφερε σε επαφή με το έργο του Escher και μας ανέλυσε τον τρόπο δουλειάς του. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρων και το έργο του Escher μας παρέσυρε σε φιλοσοφικές συζητήσεις και προεκτάσεις. Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων τα παιδιά έφτιαξαν ένα μοτίβο μιας σαύρας το οποίο θα τους χρειαστεί για την δημιουργία προσωπικών έργων με την τεχνοτροπία των πλακοστρώσεων. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε στα παιδιά ότι αυτή η δραστηριότητα και άλλες που θα ακολουθήσουν έχουν σαν απώτερο στόχο να στολίσουμε μέρος του σχολείου μας με τις δικές μας πλακοστρώσεις εξωτερικεύοντας και προς την υπόλοιπα μαθητική κοινότητα τις δράσεις της λέσχης μας.

[slideboom id=867253&w=425&h=370]

Μια μέρα πριν  στο Μουσείο Ηρακλειδών ο Τεύκρος Μιχαηλίδης (συγγραφές του βιβλίου που διαβάζουμε) έκανε μια αντίστοιχη παρουσίαση πάνω στην ζωή και το έργο του Escher. Σας καλούμε να την παρακολουθήσετε, διότι πέρα από το περιεχόμενο της παρουσίασης, θα δείτε μέρος του μοναδικού αυτού μουσείου στην Ελλάδα αλλά και έργα του Escher που εκτίθενται σε αυτό. Για να δείτε την παρουσίαση, κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο:

artmath-low-rgb1364812354



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *