Αρχική » ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ

Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ

Γιάννης Τσικαλάκης

Ο Γιάννης Τσικαλάκης κατάγεται από τους Ζωφόρους Ηρακλείου Κρήτης. Τελείωσε το μονοτάξιο Δημοτικό Σχολείο Ζωφόρων, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καστελλίου Πεδιάδος. Φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πήρε το πτυχίο του το 1988.  Το 1998 πήρε και το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Από μικρός  είχε κλίση και ασχολείται με τη ζωγραφική, την πηλοπλαστική και την γλυπτική. Στην Μυτιλήνη φοίτησε στο εργαστήρι ζωγραφικής του γνωστού Μυτιληνιού ζωγράφου Ιάκωβου Μουτζουρέλη. Έχει πάρει πέντε φορές μέρος σε έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Δασκλαλων Νίκος Καζαντζάκης, του Ηρακλείου. Η ελέυθερη έκφραση του αισθητικού και του καλαισθητικού συναισθήματος είναι το ζητούμενο στα έργα του που διακρίνονται από ένα προσωπικό συνδυασμό αρχαϊκών τύπων και σύγχρονης σχηματοποίης αφηρημένων  τύπων.

Έχει διδάξει σε πολλά σχολεία του Νομού Ηρακλείου. Στην Μεγάλη Βρύση, στην Αγία Βαρβάρα, στις Γούβες, στο Χαράκι, στο Χουδέτσι, στις Αρχάνες, στην Αλικαρνασσό και στον Άγιο Σύλλα. Στον Άγιο Σύλλα εφάρμοσε πολλά καινοτόμα προγράμματα και ασχοληθηκε με αρκετά θέματα Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας κ. ά.

Τον Φεφρουάριο του 2010 πέτυχε στις εξετάσεις  δασκάλων για μετεκπάιδευση στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου στο οποίο είναι τώρα φοιτητής. Είναι παντρεμένος με την συνάδελφο εκπαιδευτικό κ. Εζανίδου Γιώτα και έχουν μαζί δύο αγόρια , τον Γιώργο και τον Ηλία.


4 Σχόλια

  1. Καλημέρα,
    θα ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς έχετε γράψει το βιβλίο “ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ”. Και πώς μπορώ να το προμηθευτώ?
    Ευχαριστώ πολύ

  2. Έστω και αργά, συγχαρητήρια για το όλο εγχειρημά σου…πραγματικά ταξίδεψα μέσα από τα όμορφα βίντεο, τις φωτογραφίες και πληροφορίες, εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι κάθε μέρα και πιο δημιουργικός και ευτυχισμένος … Σας αγαπώ πολύ … Η ανιψιά σας…

  3. Σας ευχαριστώ για τις απίστευτες αναμνήσεις που ξυπνήσατε, αλλά και για το ότι ανακάλυψα επιτέλους το πότε και ποιος δημιούργησε το έργο του οποίου η εξαιρετική αντιγραφή κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες το γραφείο μου!Πρόκειται για το έργο ” ο στρατός του ρήγα”.

  4. καλησπερα σας

    πολυ ωραιο το κειμενο σας ανω στα επαγγελαματα που χαθηκαν:)
    θα ηθελα να ρωτησω την ιστοριουλα για τον γυρολοο-πραματευτη που την βρηκατε? ειναι δικη σας ή απο καπου αλλου?
    σας ρωταω διοτι θα ηθελα να το χρησιμοποιησω για ενα διηγημα που θελω να γραψω.
    ευχαριστω

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση