Στην Κύπρο φαίνεται να απλώνει τα πλοκάμια του ευρωπαϊκό κύκλωμα παιδεραστίας

Γιγάντια επιχείρηση σε όλη την Ευρώπη με 112 συλλήψεις σε 22 χώρες για παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο έστησε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol. Κωδική ονομασία της επιχείρησης ήταν «Ίκαρος», ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί λύγισαν μπροστά στο υλικό που αντίκρισαν. Ανάμεσα στο υλικό που κατασχέθηκε είναι βίντεο όπου εμφανίζονται βρέφη ή μικρά παιδιά να κακοποιούνται σεξουαλικά και να βιάζονται.

Η Europol στην επίσημη ανακοίνωση της αναφέρει και την Κύπρο ως μια από τις χώρες στις οποίες αναμένονται νέες συλλήψεις. Στο όλο κύκλωμα μετείχαν τουλάχιστον 269 άτομα.

Στην Κύπρο έγιναν τρεις έρευνες δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων στη Λευκωσία, στην Πάφο και στην Αγία Νάπα. Στη Λευκωσία νεαρός εντοπίστηκε τη στιγμή που «κατέβαζε» από το ίντερνετ παιδικό πορνογραφικό υλικό. Ανέφερε ότι το έκανε από περιέργεια. Η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να αποφασίσει κατά πόσο θα κατηγορηθεί για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού. Στην Πάφο, όπως διαπιστώθηκε, ο εμπλεκόμενος βρισκόταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, ενώ τίποτα δεν προέκυψε από έρευνα στην Αγία Νάπα.

«Μέχρι στιγμής ταυτοποιήσαμε 269 υπόπτους και συλλάβαμε 112 άτομα», δήλωσε ο διευθυντής της Europol, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη. Δεκαενιά από τους συλληφθέντες είναι Δανοί, ηλικίας από 24 ώς 55 ετών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της δανέζικης Αστυνομίας. Έχουν κατασχεθεί μόνο στη Δανία 59 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2.430 σκληροί εξωτερικοί δίσκοι και βιντεοσκοπημένο υλικό 9.000 ωρών.

Η αστυνομική επιχείρηση, είχε ως στόχο άτομα που ανταλλάσσουν ακραίου περιεχομένου μαγνητοσκοπημένο υλικό. Σύμφωνα με τη Europol, συνεχίζονται οι έρευνες και αναμένονται νέες συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αστυνομικής επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Europol είχαν συλληφθεί, τον περασμένο Μάρτιο, 200 άτομα στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ, το οποίο συγκροτήθηκε επί βάσης 70.000 μελών.

Πηγή: Φιλελεύθερος Λευκωσίας

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Στην Κύπρο φαίνεται να απλώνει τα πλοκάμια του ευρωπαϊκό κύκλωμα παιδεραστίας

Αφήστε μια απάντηση