Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Η ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) για το έτος 2012, είναι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και το θέμα της προσφέρεται για να ενημερώνει ο ένας τον άλλον, τοποθετώντας το θέμα της θετικής χρήσης του Διαδικτύου και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ως ένα ζήτημα οικογένειας.

Σας καλούμε με αυτή την ανακοίνωση έτσι ώστε να εργαστούμε και να σχεδιάσουμε από κοινού για τα σχολεία υλικό (βίντεο, σχέδια μαθημάτων κ.ά.) για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου. Θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με αυτό και στην κοινότητά μας.

Μαζί με τις ευχές μας για τη νέα σχολικό χρονιά, σας καλούμε να ξεφυλίσσετε το ενημερωτικό δελτίου του Αυγούστου σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού καθώς και να περιηγηθείτε στον ενημερωτικό κόμβο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Επίσης, σχετικά με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε μέσω της λίστας safetynet@sch.grστη διεύθυνση http://list.sch.gr/mailman/listinfo/safetynet και να το λαμβάνετε στην ηλεκτρονική σας θυρίδα. Θα μοιραζόμαστε τα τελευταία νέα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αλλά και όσα προέρχονται από τα Κέντρα του προγράμματος Safer Internet σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν υπάρχουν απορίες, άρθρα ή πληροφορίες που θα θέλατε να μοιραστείτε, παρακαλούμε γνωστοποιήστε τα στο internet-safety at sch.gr (αντικαταστήστε το at με το σύμβολο @).

Τέλος, η γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9:00 – 15:00 στον αριθμό 800 11 800 15 (χωρίς χρέωση) και στο help@saferinternet.gr. Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω:

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.