Υλικό

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε χρήσιμο υλικό σχετικά με την πολιτική και τις δράσεις του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για το θέμα της ασφάλειας των μαθητών στο Διαδίκτυο.

Κείμενα:

Οδηγός για την Πολιτική Ορθής Χρήσης περί Ασφάλειας στο Διαδίκτυο για το σχολείο σας. (7/11/2011)

Ο οδηγός του εκπαιδευτικού για την Ασφάλεια των μαθητών του στο Διαδίκτυο (αναθεωρημένος) (27/10/2011)

Προστασία δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (20/6/2011) 24σέλιδος οδηγός για τα δικαιώματά μας ως πολίτες της Ε.Ε και την προστασία των δεδομένων μας.

Παίζω και μαθαίνω στο Διαδίκτυο (βιβλίο δραστηριοτήτων) (1/6/2011)

Οδηγοί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, για τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (εκπαιδευτικά εγχειρίδια  «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – τα πρώτα βήματα» & «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – για προχωρημένους» σε χαμηλή και υψηλή ανάλυση www.sch.gr –>Βιβλιοθήκη Εγγράφων –> Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Προκειμένου να παραλάβετε τα αρχεία, πρέπει να κάνετε login στο ΠΣΔ μέσω του λογαριασμού σας.

– Πλαίσιο για την Ασφάλεια των μαθητών στο Διαδίκτυο

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο μας

Διαβάστε το σχετικό πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης (και σε συμπιεσμένη μορφή doc για τροποποίηση) όσον αφορά στη γονική άδεια πριν από τη χρήση εικόνων στις ιστοσελίδες του σχολείου.

Εγκύκλιος ΥΠΔΒΜΘ (26/10/2010) Εκδήλωση  Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης στην ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου

– Εγκύκλιος ΥΠΔΒΜΘ (26/10/2010) Ενημέρωση για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου

Διαγωνισμός Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά.

Διαβάστε επίσης τις προτεινόμενες οδηγίες μας προς:

Γονείς

Εκπαιδευτικούς

Μαθητές και μαθήτριες

Δείτε τι γράφει το σχολικό βιβλίο Πληροφορικής:

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Παρουσιάσεις:

Υλικό για ημερίδα ευαισθητοποίησης (μορφή pdf)

Υλικό για ημερίδα ευαισθητοποίησης (μορφή ppt)

Banners:

Eπιθυμείτε να βάλετε link στην ιστοσελίδα σας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα banners: Banner01 (καφέ απόχρωση) – Banner02 -(μπεζ απόχρωση) Banner03 (πράσινη απόχρωση)

Άλλα δύο banners για τις ιστοσελίδες ή τα ιστολόγια: 

διαστ. 241×65 και διαστ.930×95

Ενημερωθείτε επίσης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει το ΠΣΔ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.