Αρχική » Γενικά » Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης, στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού της Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης, στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού της Δ.ΥΠ.Α. Λάρισας

Την Τρίτη 12/3/2024 οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Δ.ΥΠ.Α. και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) για την ‘’Ημέρα Ανοικτών Σχολών (Open Day) 2024’’.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν, οι μαθητές να γνωρίσουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχουν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. , ώστε οι μαθητές να έχουν το περιθώριο επιλογής σχολών μετά το Γυμνάσιο, πιο συνειδητά με στόχο την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα:

  • Nα ενημερωθούν για τις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν όσοι παρακολουθούν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης (on the job training) που εφαρμόζεται στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α.
  • Nα αλληλεπιδράσουν με τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς, να συνομιλήσουν με αποφοίτους, να παρακολουθήσουν σύντομα εργαστήρια από ομάδες μαθητών/σπουδαστών, να ενημερωθούν για τα επίπεδα των πτυχίων και τις επαγγελματικές προοπτικές.
  • Nα βιώσουν την καθημερινή πραγματικότητα των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας και των Ι.Ε.Κ. της Δ.ΥΠ.Α.

Στο τέλος οι μαθητές πήραν από ένα μικρό δωράκι….

image 13    1  5 9 11 12

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση