Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Νάξου για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με μια όμορφη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Νάξου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τίμησαν τους αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, που πάλεψαν για τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας , της αξιοπρέπειας.
IMG 24954f399c8131e3f18a3beece55383f V
Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική και τραγούδια από τους μαθητές μας και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής .Τα παιδιά κατέθεσαν γαρύφαλλα στη σκηνή σε μια συμβολική κίνηση προς τιμή των αγωνιστών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις κυρίες Ελισάβετ Λεοντιάδου , Χριστιάνα Στρατέα και σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν με τον τρόπο τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.



Λήψη αρχείου

Σχολική εκδρομή στη Αγία Άννα.

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του 1ου Γυμνασίου Νάξου στην Αγία Άννα.

Η μέρα ήταν υπέροχη και η ομορφιά του τοπίου μας χαρίστηκε απλόχερα απαλλαγμένη από την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού.

Επισκεφτήκαμε το λόφο και απολαύσαμε τη θέα του απέραντου γαλάζιου.

Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι μαθήτριες του B2 Καλλιρρόη Νικολαίδη , Ζωή Σορώκου και Κάτια Σορώκου μας μίλησαν για το εκπάγλου κάλλους κεδρο-δάσος της Αγίας Άννας που απλώνονταν μπροστά μας και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον αυτού του τόσο ευαίσθητου οικοσυστήματος το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή εντατικής τουριστικής εκμετάλλευσης .

IMG ed0414af43700124d7cc1267a22b31ac V

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το σχολείο επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα του τόπου μας προκειμένου να αποκτήσουν μια οικολογική συνείδηση ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των οικοσυστημάτων. Για το λόγο αυτό το σχολείο μας φέτος θα συμμετέχει ενεργά στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα ‘’ Ερευνώντας τον υδροβιότοπο laguna στη Στελίδα της Νάξου ‘’

Στη συνέχεια πολλοί μαθητές απόλαυσαν το παιχνίδι στην άμμο ενώ άλλοι έφαγαν και διασκέδασαν σε παρακείμενο εστιατόριο. Ακολουθεί το κείμενο των παιδιών για τους κέδρους της Νάξου:



Λήψη αρχείου

ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα 30-10-2023 στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση-ενημέρωση με τίτλο «Ψυχική ανθεκτικότητα παιδιού και εφήβου». Η ενημέρωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του 1ο Γυμνασίου και αποδέκτες αυτής ήταν μαθητές της Α,Β και Γ γυμνασίου καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων αυτών.

παγκοσμια ημερα ψυχικης υγειας

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η γνωριμία και ενημέρωση σχετικά με την ψυχική ανθεκτικότητα, ως ευαίσθητο και αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων. Το σχολείο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες προστασίας και προαγωγής της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα στο οποίο τα παιδιά μπορούν να προσπαθούν, να αποτυγχάνουν και να προσπαθούν ξανά.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ενημέρωση ήταν:

  • Τι είναι η ψυχική ανθεκτικότητα (ορισμός)
  • Η ψυχική ανθεκτικότητα στην εφηβεία
  • Προστατευτικοί παράγοντες & παράγοντες κινδύνου
  • Προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας
  • Ο ρόλος του σχολείου στην προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας

Συνάντηση – ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α Γυμνασίου

Screenshot 1Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, στις 13:30 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο  του σχολείου μας, συνάντηση της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του Σχολείου που διδάσκουν στην Α΄ Γυμνασίου με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της τάξης.

Στην αρχή ο Διευθυντής κύριος Εμμανουήλ  Μαργαρίτης, καλωσόρισε τους γονείς και τους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του σχολείου. Στη συνέχεια, ο Υποδιευθυντής του σχολείου κύριος Κόντες Ιωάννης, παρουσίασε το πλαίσιο λειτουργίας του Σχολείου μας και ενημέρωσε κατάλληλα τους παρευρισκόμενους γονείς για όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη φοίτηση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου. Με το πέρας της συνάντησης γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν προσωπικά και να συνομιλήσουν.

Η Διεύθυνση και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες που παραβρέθηκαν στη πρώτη μας συνάντηση και ευελπιστούμε σε μια στενή συνεργασία και επικοινωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησης των παιδιών τους.