Εξαιρετικό το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γαλλικής Γλώσσας και Κουλτούρας
” ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ 2015 :
” ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”
που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Κρεμαστής και παρουσίασε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015!
Ήταν ένα πραγματικό Φεστιβάλ που με συνέπεια και αυθεντική εργασία όλων των συμμετεχόντων που υποστήριξε πλήρως τον τίτλο του!
Χορωδία, σύγχρονος Χορός, Παραμύθι , Θέατρο ανάδιδαν το άρωμα της Γαλλικής Γλώσσας και του Γαλλικού Πολιτισμού!
Σχεδόν πενήντα μαθητές κάτω από την καθοδήγηση της Διευθύντριας Ξανθούλη Παρασκευής, του Υποδιευθυντή Πατέλλη Δημήτριο και των καθηγητών του Γυμνασίου Κρεμαστής Βαζάκα Ελένη, Παρασκευούδη Ευδοξία, Γιαννιτόπουλος Κων/νο και Μπλάνα Ανδριάνα παρουσίασαν μια καταπληκτική δουλειά! Αξίζουν συγχαρητήρια στην Διευθύντρια Παρασκευή Ξανθούλη που είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του. Η ίδια παρουσίασε με ομάδα μαθητών ένα παραμύθι βασισμένο σε πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Γαλλικό Νότο και ένα μελοποιημένο ποίημα του J.J.Prevert στους δρόμους του Παρισιού! Η κα Βαζάκα Ελένη με το θεατρικό δρώμενο ζωντάνεψε τον Οδυσσέα και την Κίρκη και αναβίωσε πάνω στο σανίδι του Πνευματικού Κέντρου της Κρεμαστής την Οδύσσεια που οι μαθητές διδάσκονται στο Γυμνάσιο. Η κα Μπλάνα Ανδριάνα μας βοήθησε να συναντήσουμε τον Έλληνα λογοτέχνη Άγγελο Σικελιανό με τον Γάλλο λογοτέχνη Antoine de Saint Exupery και να διαπιστώσουμε τα κοινά τους σημεία. Η κα Ευδοξία Παρασκευούδη με τους μαθητές της έδωσε κίνηση σε δυο γαλλικά τραγούδια, της Piaf και της Indila! Ο κος Γιαννιτόπουλος Κων/νος με το καλλιτεχνικό έργο του Μανέ ” Πρόγευμα στη Χλόη ” μας έδειξε όλες τις μετέπειτα καλλιτεχνικές δημιουργίες από το 1850 έως σήμερα που εμπνεύστηκαν από τον πίνακα του Μανέ, ανάμεσά τους και ο Πικάσσο, και παρουσίασε έργα μαθητών εμπνευσμένα από Γάλλους καλλιτέχνες. Ο Υποδιευθυντής Πατέλλης Δημήτριος μας ανέλυσε τη σχέση του Salvador Dali με τη Γαλλική Τέχνη και την Επιστήμη.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια Παρασκευή Ξανθούλη που είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία για την υλοποίηση του και σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας πλημμυρισμένης από Τέχνη και Πολιτισμό.
Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΠΟΔΙΩΤΗΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ
ΚΑΙ
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

