Μαΐ 16

Ημέρα Μαθηματικών 2018

Ημέρα Μαθηματικών στο Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου.
Τετάρτη 16-5-2018
Πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις που αναδεικνύουν:
Τα μαθηματικά επιτεύγματα της αρχαιότητας, τη σύνδεση του μαθήματος με την πραγματική ζωή καθώς και τη διαθεματικότητα του..

Μαΐ 14

προκύρηξη διδακτικής επίσκεψης

Για να δείτε την προκύρηξη διδακτικής επίσκεψης στο Καρακόνερο πατήστε εδώ 

Μαΐ 04

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων» με το ΚΠΕ Πεταλούδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την ευκαιρία του προγράμματος εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα: «Θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων» που πραγματοποιούνται την φετινή χρονιά από το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, επισκέφθηκαν το Παράρτημα ΑΜΕΑ Ανηλίκων «Άγιος Ανδρέας», στις εγκαταστάσεις μας στο Παραδείσι, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κρεμαστής, οι οποίοι μας παρέδωσαν ως Δωρεά, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλα βασικά είδη ανάγκης για τα παιδιά της δομής μας.

Οι περιθαλπόμενοι, το προσωπικό, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την διεύθυνση του Γυμνασίου Κρεμαστής και προσωπικά τον διευθυντή κ. Γιώργο Σαπουντζάκη, τους συνοδούς εκπαιδευτικούς κα Άννα Μάκαρη, κα Ελένη Σύρμου και την κα Αντιγόνη Σπανού, όσο και τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην παραπάνω εκπαιδευτική δράση.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.
Ο Πρόεδρος

Γιάννης Απ. Μαρίνος

Μαΐ 02

Μαθηματικά στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου

Σήμερα, Τετάρτη 2/5/2018, το μάθημα των Μαθηματικών με τα τμήματα Α1 και Α3 του Γυμνασίου Κρεμαστής, έγινε εκτός των σχολικών αιθουσών και συγκεκριμένα στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.
Εκεί, ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών Δωδεκανήσου κος Giannis Karagiannis ανέδειξε με την ομιλία του τη ζωή και τα επιτεύγματα του Εύδημου, του Ίππαρχου, του Γεμίνου και άλλων Μαθηματικών και Αστρονόμων που γεννήθηκαν, έζησαν ή εργάστηκαν στη Ρόδο ανάμεσα στον 4ον -1ον αιώνα π.Χ.
Έγινε επίδειξη της λειτουργίας του Τετράντα του Ίππαρχου(μετρητικό όργανο), ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με τους μαθητές να εργάζονται σε ομάδες και τέλος έγινε παρουσίαση των εργασιών από την κάθε ομάδα χωριστά.
Συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν οι μαθηματικοί Βαλιανάτου Ελεάνα, Ορφανός Στάθης και Σύρμου Ελένη.
Ευχαριστούμε θερμά κε Καραγιάννη για το πολύ ενδιαφέρον μάθημα.

Το ευχαριστηθήκαμε μικροί με

γάλοι.

Απρ 23

Εκπαιδευτική δράση «Η οινική ιστορία της Ρόδου μέσα από το «ρω» με το ΚΠΕ Πεταλούδων

Σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, με τα τμήματα Α1 και Α2 του Γυμνασίου Κρεμαστής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης <<Η οινική ιστορία της Ρόδου μέσα από το «ρω»>> επισκεφτήκαμε το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου «ρω» στις Φάνες.
Η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται απο το ΚΠΕ Πεταλούδων σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ.Δ. Στόχος της είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών γενικότερα και ειδικότερα η κατανόηση της ιστορίας της οινοποιίας και της διαδικασίας καλλιέργειας αμπελιού και κρασιού από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπρόσωπο της Ε.Α.Σ.Δ, κα Παπαγεωργίου Νίκη για την ξενάγηση στο χώρο καθώς και την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Πεταλούδων για την παραγωγή-χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού και υλοποίηση της δράσης αυτής.

Απρ 16

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο στη Ρόδο

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτική επίσκεψη στο Αρχαίο Στάδιο στη Ρόδο, πατήστε εδώ 

Απρ 16

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ημερήσιας εκδρομής στο Απόλλωνα

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Μαρ 22

Επαναπροκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οργάνωση τετραήμερης εκδρομής στην Κω

Για να δέιτε την προκήρυξη για την διδακτική επίσκεψη στη Ρόδο πατήστε εδω

Μαρ 16

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οργάνωση τετραήμερης εκδρομής στην Κω

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ 

Μαρ 08

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκδρομές

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τα ταξιδιωτικά γραφεία για την οργάνωση διδακτικών επισκέψεων.Δείτε  προκήρυξη.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων