Αρχείο κατηγορίας: Δραστηριότητες

Ιαν 03

Εφαρμογές μεσοκαθέτου στην καθημερινή ζωή

Εικόνα

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts

Τα εργαστήρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ταινιών μικρού μήκους edushorts.com ήταν στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη! Στις 16 & 17/12 υλοποιήθηκαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια από τον ιδρυτή και εμψυχωτή τους κ. Αθανάσιο Τσάπελη, με τα τμήματα Β1, Β2, Γ1 και Γ4 του σχολείου μας.

Σκοπός των βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο «Στην αρχή ξεκίνησε σαν αστείο» ήταν η ανάπτυξη της υπευθυνότητας και της συνειδητοποίησης ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και ενεργοποίησης και παρακολούθησαν την ταινία Βale που δείχνει πως  ένα απερίσκεπτο παιχνίδι μεγαλύτερων παιδιών σε βάρος ενός μικρότερου θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία. Τέλος, συμμετείχαν σε συζήτηση σε ομάδες και σε δημιουργικές δραστηριότητες γραπτής και προφορικής έκφρασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί Αρχοντία Δράκου και Ελένη Σύρμου, όχι μόνο συνόδεψαν τους μαθητές στο χώρο του εργαστηρίου(Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής) αλλά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, με ακούραστο ενθουσιασμό, μαζί με τα παιδιά.

Σεπ 23

Πείραμα Ερατοσθένη Σεπτέμβριος 2019

Σήμερα, 23/9/19(φθινοπωρινή ισημερία) με μία ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του γυμνασίου Κρεμαστής, πραγματοποιήσαμε για άλλη μία φορά, ένα από τα 10 ομορφότερα πειράματα στην ιστορία των επιστημών, ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ. Υπολογίσαμε δηλαδή, με τη βοήθεια μιας ράβδου, την περίμετρο της Γης, στο προαύλιο του σχολείου μας. Το συγκεκριμένο πείραμα συμβάλλει στη διαθεματικότητα των …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Απρ 19

Σπείρα του Θεόδωρου του Κυρηναίου

Με τη σπείρα του Θεόδωρου του Κυρηναίου οι μαθητές του Β1 Γ/σίου Κρεμαστής ολοκλήρωσαν στην αίθουσα του τμήματος τους έργα εμπνευσμένα από την ύλη των Μαθηματικών που διδάχθηκαν φέτος. Τους μαθητές συντόνισαν οι καθηγητές: Γιαννιτόπουλος Κων/νος (Καλλιτεχνικών) Σύρμου Ελένη (Μαθηματικός)        

Απρ 12

Συμμετοχή του Β1 σε δύο παράλληλες δράσεις του ΚΠΕ Πεταλούδων

Συμμετοχή του Τμήματος Β1 του Γυμνασίου Κρεμαστής σε δύο παράλληλες δράσεις στο χώρο του παραρτήματος ΑΜΕΑ ανηλίκων (τέως Θ.Χ.Π.Π «Άγιος Ανδρέας»). Θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων – Δράση του ΚΠΕ Πεταλούδων σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδ/σου και Ανακύκλωση παιχνιδιών – Μια πρωτοβουλία του ΚΠΕ Πεταλούδων σε συνεννόηση με την κοινωνική λειτουργό του παραρτήματος κα. …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Απρ 08

Εκπαιδευτική εκδρομή στο κτήμα φυσικής καλλιέργειας DM Farm του κ.Μ Δραμουντανή

Εκπαιδευτική εκδρομή στο κτήμα φυσικής καλλιέργειας του κ. Δραμουντανή, στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος του ΚΠΕ Πεταλούδων. Οι μαθητές μας έμαθαν βιωματικά τι είναι φυσική καλλιέργεια, έριξαν στο χώμα σβόλους από σπόρους που είχαν φτιάξει οι ίδιοι για να φυτρώσουν και συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια στη φύση.     Υπεύθυνοι καθηγητές Σύρμου Ελένη Ορφανός …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Απρ 03

Πείραμα Ερατοσθένη 20 Μαρτίου 2019

ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Οι μαθητές μας κατάφεραν να υπολογίσουν την ακτίνα της Γης με σφάλμα – 0,35%. Επειδή ένας από τους στόχους της δράσης αυτής ήταν και η συνεργασία των μαθητών μας με παιδιά από άλλα σχολεία της Ελλάδας, επιλέξαμε να συνεργασθούμε με το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος», …

Συνέχεια ανάγνωσης »

Μαρ 21

Το δέντρο του Πυθαγόρα

Όταν οι μαθητές βλέπουν τα Μαθηματικά και ως τέχνη! Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Αντσέσκα Μαγδαλένα για τη δημιουργια  του εργου «Το  Δέντρο του Πυθαγόρα» με την βοήθεια της καθηγήτριας μαθηματικών  κας Σύρμου στην αίθουσα του τμήματος Β1!    

Μαρ 14

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του αριθμού «π»

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Αντσέσκα Μαγδαλένα για τη δημιουργία  του έργου στην αίθουσα του τμήματος Β1 με την βοήθεια της καθηγήτριας μαθηματικών κας Σύρμου.

Φεβ 18

Παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού και βιβλιοδεσία στο Γυμνάσιο Κρεμαστής

Ευχαριστούμε τον τυπογράφο κο Νίκο Χατζηκαλημέρη και το ΚΠΕ Πεταλούδων γι αυτή την εμπειρία. Τα παιδιά του Β1 έμαθαν βιωματικά, πέρασαν καλά και είναι έτοιμα να φτιάξουν το δικό τους βιβλίο από ανακυκλωμένο χαρτί. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές και για το υπόλοιπο σχολείο.

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων