ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ

Άρθρα για Απρίλιος, 2014

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 7η Ενότητα Τέχνη: Μια γλώσσα για όλους, σε όλες τις εποχές Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου

Α Εισαγωγικά κείμενα Το ψηφιακό σχολείο B1   Αποτελεσματικές προτάσεις Mαθαίνω ότι: Ένας τρόπος για να δηλώσουμε τις συνέπειες ή τα αποτελέσματα ενός γεγονότος είναι οι δευτερεύουσες αποτελεσματικές προτάσεις. Oι δευτερεύουσες αποτελεσματικές προτάσεις εισάγονται με τους συνδέσμους ώστε, που, και ώστε να, και είναι επιρρηματικές. Kείμενο 5 Σειρήνες – OδυσσέαςΓιάννης Γαΐτης, Σειρήνες-Οδυσσέας (1980), στο Εθνική Πινακοθήκη, 100 χρόνια, Τέσσερις αιώνες ελληνικής ζωγραφικής, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, Αθήνα… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ντάριο Φο:”Δεν πληρώνω δεν πληρώνω” Παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα του 2ου Λυκείου Καστοριάς

Όλα είναι έτοιμα για τις παραστάσεις του έργου “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Καστοριάς Την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 11 η ώρα θα γίνει η πρώτη πρωινή παράσταση στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΗΚΑ για όλους τους μαθητές του σχολείου, ενώ θα την παρακολουθήσουν και μαθητές του 3ου… (συνέχεια…)

To κεφίρ είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό ποτό τις υγιεινές ιδιότητές του. Το κεφίρ απολαμβάνουν από καιρό όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Το κεφίρ είναι… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΥΣΣΑ Πληροφορίες-Μέτρα πρόληψης

Η λύσσα είναι θανατηφόρα ασθένεια των θηλαστικών και του ανθρώπου. Ο ιός εκκρίνεται στο σάλιο των άρρωστων ζώων και μεταδίδεται κυρίως μέσω του δήγματος (δαγκώματος) λυσσασμένου ζώου, συχνότερα σκύλου ή άλλου σαρκοφάγου. Η λύσσα προλαμβάνεται κατά 100% στον άνθρωπο, με προϋπόθεση την άμεση και κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Παρ’ όλα αυτά,  περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι χάνουν… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε Ημερίδα στην Καστοριά, της Σχολικής Συμβούλου Γαλλικής Δυτ. Μακεδονίας κας Κοφίδου Αγγελικής

ΣΧΟΛΙΚΗ   ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                ΓΑΛΛΙΚΟ  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (I.F.T.) ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ  ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας Δυτ. Μακεδονίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  σας προσκαλούν στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και ώρα 17.00-20.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού  και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καστοριάς, με… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Hang Massive – Once Again 2011 (hang drum duo) (HD)

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενότητα 16 Μεγαλόψυχη στάση Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Β΄ Γυμνασίου

 Το διαδραστικό βιβλίο εδώ. Θεωρία – Ασκήσεις στον Ελληνικό Πολιτισμό εδώ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α΄ Γυμνασίου: Γραμματική και Συντακτικό
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κεφ. Ι΄ Από τη Ρώμη στο Βυζάντιο

ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟ ΒYΖΑΝΤΙΟ Η «Ρωμαϊκή ειρήνη» είναι το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί, κατά τους τρεις πρώτους αιώνες μ.Χ., οΧριστιανισμός. Η γέννηση του Χριστού στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας αποτελεί τομή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Ευαγγέλιο, η διδασκαλία του Χριστού, διαδίδεται ταχύτατα. Οι απόστολοι του Χριστιανισμού, με κορυφαίο τον Παύλο,χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα στην επικοινωνία… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κεφ. Θ΄ Ελληνιστικοί και ρωμαϊκοί χρόνοι

ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΩΜΑΪΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ Ο θάνατος του Αλέξανδρου (323 π.Χ.) άφησε δυσαναπλήρωτο κενό. Οι στρατηγοί του προχώρησαν σε αγώνα αλληλοεξόντωσης με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση του απέραντου κράτους. Ο ελλαδικός χώρος χάνει τη ζωτικότητά του. Αντίθετα, ο ανατολικός αναζωογονείται οικονομικά και πολιτισμικά, ενώ η ελληνική καθιερώνεται ως επίσημο γλωσσικό όργανο. Παράλληλα στη Δύση η Ρώμη υψώνεται… (συνέχεια…)