“28η Οκτωβρίου 1940”. Η επέτειος του θρυλικού «ΟΧΙ» του σχολείου μας.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του  Γυμνασίου Γαλατινής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, της ημέρας του ιστορικού “ΟΧΙ”, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Αφού έγινε η απονομή της ελληνικής σημαίας στον σημαιοφόρο και ορίστηκαν οι παραστάτες,  απονεμήθηκαν στους μαθητές τα αριστεία και τα βραβεία, καθώς και αναμνηστικά μπρελόκ από το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ακολούθησε ο όρκος στην ελληνική σημαία και έγινε  ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της.

Στη συνέχεια οι μαθητές του σχολείου, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης για τη γιορτή εκπαιδευτικού, παρουσίασαν τα γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου, το σύσσωμο αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των επίδοξων κατακτητών, τη φρίκη της Κατοχής και την Αντίσταση στο φασισμό. Διάβασαν πεζά και ποιητικά κείμενα, παρακολούθησαν σχετικά ιστορικά ντοκιμαντέρ, ενώ παρουσίασαν κι ένα θεατρικό σκετς.

Η εκδήλωση είχε στόχο να προκαλέσει συναισθήματα υπερηφάνειας για το έπος του “1940”, να τιμήσει τους ήρωες και να δημιουργήσει κάποιους  προβληματισμούς για τη σημερινή εποχή και τη στάση μας απέναντι σε φαινόμενα φασισμού ή  ρατσισμού.

Γι’  αυτήν την όμορφη και συγκινητική εκδήλωση μνήμης θέλουμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους. Επίσης ευχαριστούμε κι όσους μαθητές και γονείς τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν με την αρμόζουσα προσοχή τη γιορτή μας.



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *