Υλοποίηση Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Αλφαβητάρι Οικονομικών»

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κομοτηνής κατά τη σχ. χρονιά 2023-24 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών», της ActionAid, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.

Συχνά η οικονομική εκπαίδευση ξεκινάει στα σχολεία από τις τάξεις του Λυκείου, πιθανώς γιατί θεωρείται ότι τα παιδιά είναι πιο ώριμα για την κατανόηση των οικονομικών εννοιών. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τα παιδιά εκτίθενται  από νωρίς σε δυσνόητους για εκείνα οικονομικούς όρους και η εκπαίδευση σε οικονομικά θέματα μπορεί να τους μετατρέψει σε ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες. Με γνώμονα αυτή την σκέψη υλοποιήθηκε με επιτυχία κατά το σχολικό έτος 2023-2024 το πρόγραμμα «ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» της ActionAid, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στις τάξεις της Γ Γυμνασίου του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις.

Χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό της ActionAid που περιελάμβανε ένα εγχειρίδιο δραστηριοτήτων για τον εκπαιδευτικό και ένα τετράδιο με φύλλα εργασίας για τους μαθητές. https://actionaid.gr/alfabitari-oikonomikon

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παναγιωτίδου Παναγιώτα (ΠΕ80)

 

εικονα

Διαδικτυακή Εκπαίδευση με Τίτλο : BRAVE TALK

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), καλεί τους Γονείς Μαθητών Α’θμιας κ Β’θμιας εκπαίδευσης, σε Διαδικτυακή Εκπαίδευση με Τίτλο : BRAVE TALK, στα πλαίσια της Καμπάνιας  BRAVE TOGETHER : Μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη όλων όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη. Σε συνεργασία με την κοινότητα των ειδικών ψυχικής υγείας που διαθέτουμε, δημιουργήσαμε εργαλεία υποστήριξης που βοηθούν στον εντοπισμό των σημαδιών, τον τρόπο άσκησης αυτοφροντίδας και την αναζήτηση βοήθειας.

 Παρασκευή 07/06/2024

16:00 – 18:00

Δηλώσεις συμμετοχής :

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZApdOyuqDMoHtS7rWslLLuC1nuDysNDUVt5

 

Θεωρούμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία για τους γονείς να συμμετέχουν σε αυτή την διαδικτυακή εκπαίδευση μέσω της οποίας θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, μαθαίνοντας να εντοπίζουν δυσκολίες ψυχικής υγείας στους ιδίους και στο περιβάλλον τους καθώς τον τρόπο προσέγγισης αυτών των ατόμων και τον τρόπο που μπορούν να τους συνομιλήσουν γι’ αυτή την δυσκολία.

 

Η εκπαίδευση είναι εντελώς δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ : Brave Together: Μία παγκόσμια πρωτοβουλία της Maybelline

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2108056920 (Εμμανουέλα Σφακιανάκη)

 

Eμμανουέλα Σφακιανάκη
Γραμματεία Κεντρικής Διοίκησης 
  +30 2108056920
  Σαλαμίνος 36, Μαρούσι, Αττική, Τ.Κ. 151 24  
  www.epapsy.gr 
  linktr.ee/epapsy 

Yλοποίηση Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων “ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ”, 2023-24

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κομοτηνής κατά τη σχ. χρονιά 2023-24 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΕΓΩ κι ΕΣΥ ΜΑΖΙ”, της Διεθνούς Αμνηστίας, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
Το πρόγραμμα είχε ως σκοπό να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τις βασικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού και τη βαθύτερη κατανόηση της δομής τους. Έμφαση δόθηκε στη διαφορετικότητα, το προσφυγικό ζήτημα, την ισότητα φύλων,την προσβασιμότητα.

Χρησιμοποιήθηκε το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό της Διεθνούς Αμνηστίας https://education.amnesty.gr/
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κελεπίρη Ζωή (ΠΕ04.02), Σουλιώτης Γιώργος (ΠΕ03).

 

 

Επιστολή προς γονείς και μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές

Επιστολή προς γονείς και μαθητέςτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές από την Αν Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θ,ιας & Δ/θ,ιας Εκπ/σης ΑΜΘ



Λήψη αρχείου

 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ–ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2023-2024

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΚΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2023-2024

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



Λήψη αρχείου

Εξεταστέα Ύλη Γυμνασίου 2023-24

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ Λ.Τ. ΚΜΟΤΗΝΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ – ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2023-2024

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



Λήψη αρχείου

Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



Λήψη αρχείου

Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ



Λήψη αρχείου