Υποχρέωση Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων Κλάσης 2027 (Γεννημένοι το έτος 2006)

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι άρρενες μαθητές γεννηθέντες το 2006 είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες Δελτίου Απογραφής κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου 2024 έως 31 Μαρτίου 2024.

Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
α) Ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση»,
τη διαδρομή «Απογραφή» -> «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων».
β) Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τους διαμένοντες στην Ελλάδα.
γ) Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΚΛΑΣΗΣ 2027 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006)



Λήψη αρχείου

 

 

Η ελληνική οικογένεια υπό παραίτηση

Άρθρο του Βασίλη Καραποστόλη  στα ΝΕΑ

Ο Βασίλης Καραποστόλης είναι ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι γονείς σήμερα διστάζουν να πουν στο ανήλικο παιδί τι είναι ωφέλιμο και τι βλαβερό, αφού οι ίδιοι αμφιβάλλουν για όλα, κάτι που είναι εντελώς της μόδας. Αν όμως ως γονιός μιμείσαι τους νέους, δεν μπορείς να επιδράσεις πάνω τους. Κι εκεί είναι το πρόβλημα

Αλλοτε στην Ελλάδα, ενώ η κοινωνία διαμελιζόταν, μέσα στα σπίτια η συσπείρωση των ατόμων κρατούσε καλά. Την ώρα που τα κόμματα, οι παρατάξεις, τα συμφέροντα συγκρούονταν μεταξύ τους, η οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι επιβεβαίωνε πως τα μέλη της θα ζούσαν συνασπισμένα και με οδηγό τους ένα ομαδικό ένστικτο επιβίωσης.

Την εγγύηση την έδιναν οι γονείς, και τα παιδιά δεν είχαν παρά να τη δεχτούν. Να όμως που οι καιροί άλλαξαν τόσο πολύ ώστε σήμερα οι γονείς μπροστά στα παιδιά τους μασάνε τα λόγια τους. Φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο ασυγχώρητο λάθος.

Μήπως προτείνουν κάτι που θα θυμίζει συμβουλές γιαγιάδων. Διστάζουν να πουν στο ανήλικο τι είναι ωφέλιμο και τι βλαβερό, αφού οι ίδιοι αμφιβάλλουν για όλα και αφού βλέπουν πώς στο κάτω κάτω η αμφιβολία είναι εντελώς της μόδας.

Κι όταν είσαι με τη μόδα υποτίθεται ότι είσαι με το μέρος της νεότητας. Ωστόσο, δεν αποφεύγονται τα εμπόδια. Αν ως γονιός μιμείσαι τους νέους, δεν μπορείς να επιδράσεις πάνω τους. Εκεί είναι το πρόβλημα. Συνέχεια

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

Με επιτυχία γιορτάστηκε στο Σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου. 17 Νοεμβρίου 1973-17 Νοεμβρίου 2023. 50 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και δεν εφησυχάζουμε!

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους, καθώς και στις εκπαιδευτικούς Δημητρακάκη Μάγδα και Καλτσίκη Αφροδίτη για την προετοιμασία της γιορτής .

“…Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις να ζήσουν άλλοι. Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι ένα οποιοδήποτε πρωινό… ” Τάσος Λειβαδίτης.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπόζα για τις φωτογραφίες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Κομοτηνής σας προσκαλούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 στο σχολείο μας, σε ενημερωτική συνάντηση για τη νέα σχολική χρονιά. Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη, διότι η επικοινωνία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στην ομαλή λειτουργία του σχολείου όσο και στη φοίτηση των παιδιών σας σε αυτό.

Μετά την ενημέρωση από την Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων θα ακολουθήσει απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγω λήξης της θητείας του προηγούμενου.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Γλυκερία Φωτιάδου

Άσκηση Ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού

Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κομοτηνής  επικαιροποίησε το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη Διαχείριση του Κινδύνου σε περίπτωση Σεισμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για το σχολικό έτος 2023-2024. Μετά και από την σχετική ενημέρωση των μαθητών, την Παρασκευή 3/11/2023 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη άσκηση ετοιμότητας για την εκπαίδευση όλων στην εφαρμογή του σχεδίου, τόσο κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, όσο και για την ασφαλή εκκένωση του κτηρίου και την συγκέντρωση όλων στην αυλή του σχολείου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών μας μπορούν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας τις παρακάτω ημέρες και ώρες είτε επισκεπτόμενοι το σχολείο είτε τηλεφωνικώς.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι κάθε Τετάρτη 18:00-21:25 βρίσκονται στο σχολείο ο κ. Μπουζιάνης Γιώργος (ψυχολόγος) και ο κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (Κοινωνικός Λειτουργός) με τους οποίους οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη (κατόπιν ραντεβού).

 

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ 2023 24