Αρχική » Erasmus » Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+ στη Ρώμη

Το Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης συμμετείχε σε Πρόγραμμα Erasmus+ στη Ρώμη

900 17

Σημαντική εμπειρία για το σχολείο μας αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Extending the boundaries of Education”. Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ισχυρής συνεργασίας τέθηκαν στην πόλη Γκάζιαντεπ της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2022, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του project “Επεκτείνοντας τα όρια στην Εκπαίδευση”. Μετά τη γνωριμία των εταίρων στη χιονισμένη πόλη της Τουρκίας και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση στις αρχές του Μαρτίου στη Ρώμη για την επιμόρφωση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών στις Καινοτόμες μεθόδους της “Ψηφιακής-Διαδικτυακής διδασκαλίας”.

Οι συνεργάτες του Project αποτελούνται από τα παρακάτω Ιδρύματα:
Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” – Ελλάδα
ODDA VIDAREGAANDE SKULE VET/ Λύκειο – Νορβηγία
GAZIANTEP ANADOLU LISESI Λύκειο – Τουρκία
Euphoria Net Srl Εκπαιδευτικός φορέας) – Ιταλία
INSTITUTO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA RODOLFO LLOPIS
GAZIANTEP UNIVERSITESI TURKEY Πανεπιστήμιο
Kedainiai Sviesioji Γυμνάσιο – Λιθουανία

thumbnail 16478099990608034Το κεντρικό σημείο της επιμόρφωσης ήταν η “Αντεστραμμένη τάξη” (Flipped classroom), ένα νεωτεριστικό διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας που στοχεύει στην ενεργό εμπλοκή των μαθητών στη διδακτική διαδικασία. Μια μέθοδος Διδασκαλίας η οποία ανατρέπει εντελώς τη δυναμική της μάθησης σε μια τάξη, αφού οι μαθητές καλούνται να αυτονομηθούν στην απόκτηση της γνώσης, ενώ οι δάσκαλοι απέχουν από το να διδάσκουν τις έννοιες με την αυστηρή έννοια του όρου. Στους μαθητές παρέχεται το απαραίτητο προς μελέτη ψηφιακό υλικό για το σπίτι και μετά επιστρέφουν στην τάξη για συζήτηση, ανατροφοδότηση και καθοδήγηση από τον εκπαιδευτικό.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν στη χρήση τριών χρήσιμων ψηφιακών εργαλείων στην εφαρμογή της αντεστραμμένης διδασκαλίας. Οι προτεινόμενες πλατφόρμες ήταν το Αnimaker, το Playposit και το Edpuzzle. Οι μαθητές καλούνται να κάνουν εργασίες -με βάση τα επιλεγμένα και επεξεργασμένα από τον εκπαιδευτικό βίντεο που παρακολούθησαν- καθώς το βίντεο παίζει. Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία σχεδίου μαθήματος και ο τρόπος επίτευξης των επιδιωκόμενων στόχων.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε τον Οκτώβρη του 2022 στη Χάλκη.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας





European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

9/5/1950: Παρουσιάζεται η πρόταση για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης
Ο Ρόμπερτ Σούμαν παρουσιάζει την πρότασή του για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης. Η πρότασή του αυτή, που έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Σούμαν» θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση