Αρχική » » Ιστορία

Ιστορία

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης στεγάζεται στο ιστορικό κτήριο του Παρθεναγωγείου του νησιού, το οποίο οικοδομήθηκε το 1914 απο τους Χαλκίτες αρχιτέκτονες Φαναράκη Ιωάννη και το γιο του Αντώνη. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Σύλλογο Χαλκιτών του Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φωτογραφία κατά την οικοδόμηση του σχολείου το 1914

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο του Ημπορειού, του μοναδικού οικισμού του χωριού. Αριθμεί (2018-2019) εικοσιδύο μαθητές όλων των τάξεων. Διαθέτει έξι μικρές αίθουσες (μια για κάθε τάξη), οργανωμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών και εργαστήριο Πληροφορικής με πληθώρα ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαθέσιμους video προτζέκτορες για προβολές εκπαιδευτικού υλικού, διαδραστικό πίνακα κλπ. Από το 2016-2017 σε κάθε αίθουσα υπάρχει Η/Υ με διαθέσιμη σύνδεση στο διαδίκτυο, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Φωτογραφία από το σχολείο σήμερα
Άποψη από τον κεντρικό διάδρομο του σχολείου

Στο σχολείο λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη για μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατοίκους του νησιού με πάνω από τρεις χιλιάδες τίτλους βιβλίων, τα οποία προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, φορέων και συλλόγων.

Από το 2017 μετονομάστηκε με το προσωνύμιο ”Σωκράτης Φανουράκης”, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον επί χρόνια ευεργέτη του νησιού μας.

 

Διδάσκονται όλα τα μαθήματα (καθώς και δύο ξένες γλώσσες – Αγγλικά, Γαλλικά) από το εκπαιδευτικό προσωπικό των δώδεκα συνήθως καθηγητών. Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα (κυρίως πολιτιστικά και περιβαλλοντικά), ενώ έχει συμμετάσχει στα παρακάτω πιλοτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας:

  1. στην πιλοτική εφαρμογή της Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού έργου (2012- 2014) όπου και ξεχώρισε πανελλαδικά ως πρότυπο για καλές πρακτικές και
  2. στην πιλοτική εφαρμογή της Περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών (2017 – 2018).

Ο διευθυντής

Βαγγέλης Ηλιάδης , ΠΕ04 Βιολόγος

 

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

24/2/391: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση