Αρχική » Τεύχη e-Χάλκe

Τεύχη e-Χάλκe

Με μεράκι και φαντασία οι μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης δημιούργησαν το ηλεκτρονικό περιοδικό του σχολείου μας, e – Χάλκe magazine.

Πρόκειται για ένα τριμηνιαίο περιοδικό, πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου, που ως σκοπό έχει την ανάδειξη στοιχείων τοπικής παράδοσης, φυσικού κάλλους, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την πληροφόρηση για δρώμενα του νησιού. Οι μαθητές-συντάκτες του περιοδικού μας επιλέγουν οι ίδιοι τα θέματα, ασχολούνται με την έρευνα, τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού, τη σύνταξη πολυτροπικών κειμένων και έρχονται σε επαφή με το ευρύ φάσμα των νέων τεχνολογιών. Οι πολυγραμματισμοί που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής τους ικανότητας και στην αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, ως σκεπτόμενοι νέοι και ενεργοί πολίτες. Οι νεαροί αρθρογράφοι ασχολούνται με θέματα της επικαιρότητας, με την ιστορία και την παράδοση του τόπου τους, καταγράφοντας ήθη και έθιμα του νησιού. Δεν λείπουν βέβαια θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, με τους εφήβους γενικότερα και παιχνίδια σκέψης, όπως σταυρόλεξα και κρυπτόλεξα.

Επιλέξτε τεύχος για ανάγνωση:

efimerida1t     efimerida2t

Ο καιρός στη Χάλκη από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας

European Radio Logo

Ιστορικό

Σαν σήμερα

4/12/1897: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, που θέτει τέλος στον ελληνοτουρκικό πόλεμο.
Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4 εκατομμύρια χρυσές λίρες ως αποζημίωση στην Τουρκία και να εκκενώσει την περιοχή ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Καμβούνια Όρη. Με την ίδια συνθήκη, η Κρήτη αποκτά την αυτονομία της.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση