Μαΐ 22 2018

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 – «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ.»

Έναρξη εγγραφών για το σχολικό έτος 2018-19 μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος E-Eggrafes

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε, από συνεργάτες του Γραφ. Υπουργού, νέο σποτ «Επιλέγω ΕΠΑ.Λ.» για την ενημέρωση μαθητών/τριών και γονέων.

Ραδιοφωνικό σποτ:

Τηλεοπτικό σποτ

Ο επικαιροποιημένος οδηγός σπουδών για τα επαγγελματικά λύκεια έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο: Οδηγός Σπουδών για το ΕΠΑΛ

 

4 Σχόλια

Μαρ 10 2018

Συμμετοχή στην πιλοτική εφαρμογή της Περιγραφικής Αξιολόγησης

Το Σχολείο μας από την αρχή της χρονιάς, συμμετέχει στην Περιγραφική Αξιολόγηση Μαθητών στο πλαίσιο της Πιλοτικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος», MIS 5004204,  «Επιμόρφωση για την Εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση».

Η δράση αφορά το Γυμνάσιο, γίνεται σε όλα τα διδακτικά αντικείμενα, σε όλους τους μαθητές μας και εγκρίθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας.

4 Σχόλια

Μαρ 10 2018

Αδελφοποίηση του Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης με το Γυμνάσιο Νεστορίου, τόπο όπου πολέμησε, σκοτώθηκε και ετάφη ο Αλέξανδρος Διάκος.

Η Απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας σε pdf:

Αδελφοποίηση Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης

4 Σχόλια

Ιούν 21 2017

Ανακοίνωση για εγγραφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.​ Οι γονείς των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο για εγγράψουν τα παιδιά τους στην επόμενη τάξη και για να δηλώσουν κατά περίπτωση την ξένη γλώσσα, τα μαθήματα επιλογής και την ομάδα προσανατολισμού, μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου. Σχετική αίτηση θα παραλάβουν απ’ το σχολείο.

2.​ Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017. Την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα. Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxis, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ.

Ο διευθυντής

Βαγγέλης Ηλιάδης

4 Σχόλια

Μαΐ 09 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΕΣ

Η προφορική εξέτάση του εκάστοτε μαθήματος, για τους κατ’ ιδίαν διδαχθέντες, θα ξεκινά στις 07:50 π.μ. την ίδια μέρα που το συγκεκριμένο μάθημα θα εξετάζεται γραπτώς.

4 Σχόλια

Μαΐ 02 2017

Το γήπεδο Μπάσκετ / Βόλεϊ του σχολείου μας, ανανεώθηκε

Το νέο γήπεδο του σχολείου

Το νέο γήπεδο του σχολείου

Με επαγγελματικό χρωματικό τάπητα πλέον, με τη χάραξη των νέων αποστάσεων και γραμμών, με την ελαστικότητα στο πάτημα και με τη διχρωμία και το μεράκι πολλών, συνδυάζεται αρμονικά με το κεραμιδί των στεγών και με το πράσινο των μικρών και μεγάλων δέντρων του προαύλιου του σχολείου μας.
Για να τα καταφέρουμε, συμβάλλαμε πολλοί. Και αυτό είναι παράδειγμα για το αποτέλεσμα που μπορούμε να έχουμε εάν συνεργαζόμαστε για έναν κοινό σκοπό.
Ως σχολείο, αλλά και ως τοπική κοινότητα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:
– Τα Nissia Holidays και τους Άγγλους τουρίστες που συνεισφέρουν συχνά στις ανάγκες του σχολείου και του νησιού μας. Ειδικότερα όμως την κα Μένη για το ενδιαφέρον της και την ουσιαστική συμβολή της.
– Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σταυρή Αργυρίου, για τις πολλές εργατοώρες και τις ημέρες που αφιέρωσε για το βάψιμο του δαπέδου.
– Πολλές ευχαριστίες στον Αλέξανδρο Λιπίνσκι για τη χορηγία και τις τεχνικές συμβουλές του, αλλά και στους Αριστείδη Καρνάτσο, Γιάννη Πιπίλη, Γιάννη Αναστάση, Βαλάντη Αντωνάτο και Παναγιώτη Καρβέλη για τον χρόνο, τον κόπο και το χρήμα που διέθεσαν. Συνεχίστε να διαβάζετε »

4 Σχόλια

Μαρ 31 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βελιγράδι

Από τις 10 έως τις 14 Μαρτίου, τρεις μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου Χάλκης επισκέφθηκαν με τους συνοδούς καθηγητές τους το Βελιγράδι στις 14 Μαρτίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Κατά την παραμονή τους φιλοξενήθηκαν από την Πρεσβεία της της Ελλάδας στο Βελιγράδι και ξεναγήθηκαν σε καθώς και τους χώρους της Εστίας Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Επισκέφθηκαν επίσης, το Μουσείο Τέσλα, το Εθνογραφικό Μουσείο Βελιγραδίου όπου φιλοξενούσε και έκθεση Ελλήνων ζωγράφων, τον Πύργο όπου φυλακίστηκε και βασανίστηκε ο Ρήγας Φεραίος, το Πατριαρχείο της Σερβίας, τον Ι.Ν. του Αγίου Σάββα, την Εστία Βελιγραδίου (Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού), το πάρκο και το κάστρο Kalemegdan, το αρχοντικό Princess Ljubica, το ιστορικό προάστιο του Βελιγραδίου Zemun, ενώ περπάτησαν τις όχθες των ποταμών Δούναβη και Σάββα.

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Πρέσβη της Σερβίας, για την συμβολή του στη φιλοξενία και στις παραπάνω εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε »

4 Σχόλια

Φεβ 22 2017

Συνεδρίαση επιτροπής παραλαβής προσφορών

Πράξη 103αΠράξη 103β

 

 

 

 

 

4 Σχόλια

Φεβ 22 2017

2η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για Διήμερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Ρόδο, στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακές Τάξεις Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’ στο πλαίσιο εκπόνησης του Πολιτιστικού Προγράμματος ‘’Κινηματογράφος (Ανατέμνοντας την 7η Τέχνη)’’

επαναπροκηρύσσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρακτορεία, με τα παρακάτω δεδομένα:

Δεκατέσσερις μαθητές του σχολείου μας και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του προγράμματος, πρόκειται να επισκεφθούν το Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου καθώς και συντελεστές του Ομίλου CineΕκπαίδευση.

Η αποστολή θα ταξιδέψει από το λιμάνι της Χάλκης δωρεάν με την τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέχρι το λιμάνι της Καμείρου σκάλας και από εκεί οδικώς με λεωφορείο της γραμμής ΡΟΔΑ μέχρι την πόλη της Ρόδου.

Ζητάμε κλειστές προσφορές από τα τουριστικά γραφεία μόνο για τη διανυκτέρευση συνολικά 16 ατόμων, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Το πλήρες κείμενο της προκύρηξης:  2η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εκπ εκδρομής στη Ρόδο

4 Σχόλια

Φεβ 03 2017

Εκδρομή Γ’ Τάξης Λ.Τ. Χάλκης 2017 – 3η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

ΘΕΜΑ: Επαναπροκήρυξη Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής μαθητών της Γ΄ Λυκείου και συνοδών καθηγητών στο Βελιγράδι της Σερβίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ:

-​ Υ.Α.129287/Γ2/10-11-2011 Υ.Α. (Β΄ 2769) με θέμα «Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»

-​ Υ.Α. 220647/Δ2/2312-2016 Υ.Α με θέμα «Τροποποίηση της 129287/Γ2/10-11-2011 Υ.Α. για Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημοσίων και Ιδιωτικών σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκειακές Τάξεις Χάλκης ‘’Σωκράτης Φανουράκης’’, μετά την πρώτη πρόσκληση που κρίθηκε άγονη λόγω έλλειψης τριών τουλάχιστον προσφορών, επαναπροκηρύσσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Τουριστικά Γραφεία για την πραγματοποίηση πενθήμερης εκδρομής στο Βελιγράδι. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστό φάκελο, μέχρι τις 11 το πρωί της 27ης Ιανουαρίου 2017, στο γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου Λ.Τ Χάλκης και να ειδοποιηθεί νωρίτερα το σχολείο (με e-mail) για την αναμενόμενη παραλαβή τους.

Το αρχείο (.doc) της πρόσκλης

4 Σχόλια

Επόμενα »