Hμέρα Σταδιοδρομίας στο 1ο Γυμνάσιο ΑΓ.Αθανασίου

imera-stadiodromias

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στην αίθουσα του Γ1 του Γυμνασίου μας , πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Ημέρα Σταδιοδρομίας». Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγητές του Σ.Ε.Π, κ.Στογιάννη και κ.Παπαζλής, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου μας, κ.Τολέρη. Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση για το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ αλλά και παρουσιάσεις από επαγγελματίες που μετέφεραν τις εμπειρίες τους από την αγορά εργασίας. Πιο συγκεκριμένα

 

Πρώτος μας μίλησε ο κ. Αμοιρίδης, υποδιευθυντής και υπεύθυνος του ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου και Κουφαλίων. Τα σχολεία των ΕΠΑΛ προσφέρουν το πτυχίο ειδικότητας και φυσικά απολυτήριο Λυκείου. Το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου περιλαμβάνει 4 ειδικότητες, Πληροφορικής, Οικονομίας και Διοίκησης, Ηλεκτρικών και των Ηλεκτρολόγων. Ενώ το ΕΠΑΛ Κουφαλίων προσφέρει ειδικότητες στη Γεωπονία, την Ηλεκτρολογία, το Μηχανολογικό, την Πληροφορική και στους Μηχανικούς οχημάτων.

 

Ακολούθησε η ενημέρωση από τους επαγγελματίες. Ο κ. Κάκαρης, απόστρατος αξιωματικός, μας μίλησε για την πίστη και την αφοσίωση στην πατρίδα. Οι στρατιωτικές σχολές χωρίζονται σε ξηράς, αεροπορίας και ναυτικού. Σχολές πολλές και οι βάσεις ακόμη πιο ψηλές. Επιπλέον, μας τόνισε πως στο στρατό υπάρχει ιεραρχία και ο κατώτερος υπακούει πάντα στον ανώτερό του.

 

Στη συνέχεια μας μίλησε η κα. Πυρετζή, Φυσιοθεραπεύτρια. Η ενημέρωση έγινε σε σχέση με τις δυσκολίες που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο επάγγελμα και τις διάφορες καταστάσεις που καλείται ένας φυσιοθεραπευτής πολλές φορές να φέρει σε πέρας. Εκτός από αυτά, μάθαμε, επίσης, πως και σε αυτό το επάγγελμα υπάρχουν διάφοροι τομείς ειδίκευσης, ο καθένας με διαφορετική δυσκολία και τρόπο αντιμετώπισης του ασθενούς.
Στην συνέχεια η κα Πασχαλίδου ,η οποία είναι λογίστρια και έχει λογιστικό γραφείο στο χωριό μας, μας μίλησε με τη σειρά της για το δικό της επάγγελμα . Μας ενημέρωσε για τις σχολές οικονομικών, την επαγγελματική αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών, τις δυσκολίες, αλλά και τα θετικά του.
Ύστερα μας μίλησε ο κος Γκούντας, γεωπόνος στο χωριό μας, και μας πληροφόρησε για το επάγγελμά του. Μας ανάλυσε τις δυνατότητες που έχει η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, οι οποίες είναι πολλές, λόγω της ποικιλομορφίας που παρουσιάζει η χώρα μας.
Η ημερίδα έκλεισε με την ενημέρωση που έγινε από τον καθηγητή του 1ου Λυκείου Αγίου Αθανασίου, κ. Παναγιωτίδη, για το Νέο Λύκειο. Εκφράσαμε τις ανησυχίες και τους φόβους μας για αυτήν την αλλαγή, οι οποίες ,όμως, λύθηκαν μέσα από ένα πλήρες σχεδιάγραμμα που περιέγραφε ακριβώς τη λειτουργία του Νέου Λυκείου.

 

Ειρήνη Δελλή, Γ2
Ελένη Κουσουρνά, Γ2

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων