Περί εμού …

Γαρίτατζης Χαράλαμπος του Γεωργίου και της Γεωργίας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965 και από το 1970 έως το 1983 ζούσα στην όμορφη πόλη του Göppingen, κοντά στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Η υποχρεωτική σχολική εκπαίδευσή μου περιελάμβανε για τα 9 πρώτα χρόνια του σχολικού βίου τόσο το γερμανικό όσο και το ελληνικό σχολείο, που λειτουργούσε στη πόλη που διέμενε η οικογένειά μου. Αποφοίτησα από το Λύκειο Στουτγάρδης το 1983 και σπούδασα ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 1987. Το 7ο εξάμηνο των σπουδών μου βρισκόμουν με υποτροφία της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)  στο πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν (Eberhard Karls Universität Tübingen).
Μετά την στρατιωτική μου θητεία ξεκίνησα τον εργασιακό μου βίο στο μεγαλύτερο φροντιστήριο Γερμανικών της Θεσσαλονίκης, το „Logos“. To 1993 ίδρυσα με αγαπητούς συναδέλφους το φροντιστήριο Γερμανικών «Γερμανικός ΔΙΑΛΟΓΟΣ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το 1998 διορίστηκα στο Λύκειο Αρχανών Ηρακλείου Κρήτης, και μετά από δύο διετείς θητείες στο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Δράμας και στο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου Θεσσαλονίκης, ανέλαβα το 2003 τα καθήκοντα του Συμβούλου Εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Φρανκφούρτης στη Γερμανία. Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2012 υπηρέτησα σε διάφορες υπηρεσίες και σχολεία της Λέσβου και από το 2016 τοποθετήθηκα οργανικά στο Γυμνάσιο Πολιχνίτου. Το 2021 μετατέθηκα στη Θεσσαλονίκη και τοποθετήθηκα οργανικά στο 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά.