Εργαστήριο δημιουργικής σχεδίασης με αξιοποίηση των τεχνολογιών τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης

the end makers

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο της δημιουργικής σχεδίασης με χρήση τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης που οργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης,  σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης. Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που συμμετείχαν στο έργο: το  Μουσικό Σχολείο Χανίων, το ΓΕΛ Κυδωνίας, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Αρχικά παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργεί στα πλαίσια του έργου MAKER SCHOOLS  και αφορά τα παρακάτω θέματα: α) εισαγωγή στην  τριδιάστατη σχεδίαση και τριδιάστατη εκτύπωση, β) χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Python για δημιουργική τριδιάστατης σχεδίαση και εκτύπωση και γ) οδηγό για την αξιοποίηση των τεχνολογιών τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης και του προγραμματισμού στην εκπαιδευτική πράξη.

12 MAKERS results 1Texnikes 3D Printing
3D with Python 113 MAKERS O3Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού

Ακολούθησε συζήτηση για τις νέες δυνατότητες  αλλά και τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση των τεχνολογιών που παρουσιάστηκαν σε διάφορους τομείς όπως στην έρευνα, την παραγωγή,την εκπαίδευση ή την οικιακή χρήση, όπου επαληθεύτηκε το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών για τις τεχνολογίες αυτές και την ηθική και βιώσιμη αξιοποίησή τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εργαστήριο επίλυσης προβλημάτων: Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και εφάρμοσαν τη μεθοδολογία δημιουργική επίλυσης προβλημάτων που προτείνεται από το έργο MAKER SCHOOLS με στόχο την σχεδίαση εξ αρχής ή την βελτίωση σχολικών έργων που ενσωματώνουν τεχνολογίες τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης. Στις ομάδες εργασίας παρείχαν υποστήριξη σε επιστημονικά και τεχνικά θέμα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης,  μέλη του φοιτητικού παραρτήματος της ΙΕΕΕ.

needs analysisIMG 20230427 123701
nk1 1IMG 20230427 120744Εργαστήριο – Ανάλυση απαιτήσεων

telescope 1IMG 20230427 134336Εργαστήριο – Δημιουργία πρωτοτύπου: Τηλεσκόπιο

IMG 20230427 130615IMG 20230427 134343Εργαστήριο – Δημιουργία πρωτοτύπου: Θερμοκήπιο

the end makers akrotiri cropΕργαστήριο – Δημιουργία πρωτοτύπου: Κυβισμός και κυκλαδίτικα ειδώλια

 

νκIMG 20230427 124933 crop

Εργαστήριο – Δημιουργία πρωτοτύπου: Σύστημα μείωσης του χρόνου αναμονής στη στάση του λεωφορείου

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.



Λήψη αρχείου

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, MAKERS. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.