INSPIRE: Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην επιχειρηματική εκπαίδευση.

Το Inspire είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία με την επιχειρηματικότητα, που ορίζεται ως η ικανότητα να μετατρέπουμε τις ιδέες σε πράξη παράγοντας αξία, οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική, για το κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμα θα αναδείξει τη σχέση του αθλητισμού με τον πολιτισμό, με δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και με διαφορετικούς τομείς της οικονομίας καθώς και τις σχετικές ευκαιρίες για καινοτομία.
Στα πλαίσια του έργου θα παραχθεί εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την επιχειρηματικότητα και στοχεύουν στην καλλιέργεια ικανοτήτων όπως η ικανότητα για πρωτοβουλία, υπευθυνότητα, συνεργασία, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Το έργο INSPIRE έχει πλήρη τίτλο «Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση στο επιχειρείν» και κωδικό: 2020-1-BG01-KA201-079196. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που εντάσσεται στη Δράση Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Το έργο είναι διετές, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020, με συμμετοχή τεσσάρων χωρών (Βουλγαρία, Ελλάδα , Κύπρος, και Τουρκία), που εκπροσωπούνται από ένα αθλητικό σχολείο, 2 πανεπιστήμια, 2 διευθύνσεις εκπαίδευσης και ένα οργανισμό για την προώθηση της καινοτομίας. Από τη χώρα μας συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Ιστότοπος : https://inspireproject.net/
Ενημερωτικό Δελτίο: Ενημερωτικό Δελτίο έργου INSPIRE

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, INSPIRE. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.