Μεγάλος αριθμός σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Χανίων συμμετέχουν στο έργο Erasmus+ AISTEM που υλοποιεί η Δ.Δ.Ε. Χανίων, αντικατοπτρίζοντας το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ένταξή της στην σχολική ζωή.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε επιμορφωτικές δράσεις, εργαστήρια, επιμορφωτικές επισκέψεις και στο τελικό συνέδριο του έργου.
Την τρέχουσα σχολικοί χρονιά εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων σχολείων παρακολουθούν το διαδικτυακό μάθημα «Εισαγωγή στην Τεχνητή Νοημοσύνη» που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα coursevo και ενσωματώνει δυνατότητα υποστήριξης της μελέτης των μαθητών μέσω εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης (AI coach).
Τα συνεργαζόμενα σχολεία στο έργο AISTEM είναι τα παρακάτω:
1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων
Πειραματικό Γενικό Λύκειο Χανίων
ΓΕΛ Σούδας
Γυμνάσιο Πλατανιά
1ο ΕΠΑΛ Χανίων
ΠΕΠΑΛ Ακρωτηρίου
2ο Γυμνάσιο Χανίων
Εσπερινό Γυμνάσιο
Γυμνάσιο Κολυμβαρίου
4ο ΓΕΛ Χανίων
Μουσικό Σχολείο Χανίων
ΓΕΛ Αλικιανού








