MAKER SCHOOLS: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δημιουργική αξιοποίηση της τριδιάστασης σχεδίασης και εκτύπωσης στο σχολείο.

Το έργο MAKER SCHOOLS έχει ως στόχο την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των σπουδών στις Θετικές Επιστήμες και Τεχνολογικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω του εκσυγχρονισμού του περιεχομένου αλλά της αξιοποίησης των τεχνολογικών εξελίξεων ώστε η εκπαίδευση να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα περισσότερο συμμετοχική και συμπεριληπτική.

Εστιάζει στην τεχνολογία της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης και διερευνά τη σχέση τους με τον προγραμματισμό υπολογιστών με στόχο την απόκτηση τεχνικών και επιστημονικών γνώσεων αλλά και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων. Θα μελετήσει την αξιοποίηση των τεχνολογιών της τριδιάστατης σχεδίασης και της  τριδιάστατης εκτύπωσης, μιας τεχνολογίας που μπορεί να παράγει προϊόντα που οι μαθητές μπορούν να δουν και να αγγίξουν, στη διδασκαλία των μαθημάτων των θετικών και τεχνολογικών επιστημών αλλά και άλλων μαθημάτων, όπως αυτών που σχετίζονται με τις τέχνες και το σχεδιασμό.

Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό και οδηγός για τους εκπαιδευτικούς για εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση και για τη δημιουργία τριδιάστατων μοντέλων με χρήση τη γλώσσας προγραμματισμού Python. Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συζητήσεις και εργαστήρια που θα δώσουν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στη σχεδίαση και αξιολόγηση του έργου και δράσεις εκπαίδευσης στις τεχνολογίες της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.  Επίσης θα υποστηριχτεί  η συνεργασία των σχολείων που θα συμμετέχουν στο έργο μέσω της πλατφόρμας eTwinning.

Το έργο MAKER SCHOOLS έχει πλήρη τίτλο «Ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών και της ενασχόλησης με τις Θετικές Επιστήμες και την Τεχνολογία μέσω της ενσωμάτωσης της Τριδιάστατης Σχεδίασης και του Προγραμματισμού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»  και κωδικό2020-1-BG01-KA201-079274,  είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, που εντάσσεται στη Δράση Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Το έργο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020 και η διάρκεια του είναι δύο χρόνια (2020-2022). Είναι μια συνεργασία τριών χωρών (Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία). Στη σύμπραξη συμμετέχουν δύο Πολυτεχνεία, τέσσερεις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ένας οργανισμός για την προαγωγή της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Από τη χώρα μας συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Ιστότοπος έργου: http://makers-project.eu/

Σελίδα facebook: https://www.facebook.com/MakerSchoolsErasmus

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, eTwinning, MAKERS. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.