Πρόσκληση συμμετοχής στο Εργαστήριο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS

Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εργασίες του «Εργαστηρίου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ώρα 09:00-17:00. Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από όλες τις χώρες του προγράμματος (Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία).  Γλώσσα επικοινωνίας είναι τα Αγγλικά.

Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις του έργου Erasmus+ MAKER SCHOOLS. Η χώρα μας εκπροσωπείται στο έργο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.  Στα πλαίσια του έργου έχει δημιουργηθεί εκπαιδευτικό υλικό, πραγματοποιούνται επιμορφωτικές δράσεις και εργαστήρια και παρέχεται επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στα παρακάτω αντικείμενα:

  1. Εισαγωγή στην τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση.
  2. Τριδιάστατη σχεδίαση με χρήση τη γλώσσας προγραμματισμού Python.
  3. Τριδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση σε έργα φυσικού υπολογισμού (physical computing).

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί από το έργο ώστε να είναι σε θέση να το αξιοποιήσουν στην πράξη.

Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στις παρακάτω δράσεις του έργου την τρέχουσα σχολική χρονιά:

  1. Το σχολικό έτος 2022-2023 θα υποστηριχτούν με παροχή τεχνογνωσίας, πρόσβαση σε εξοπλισμό και υλικά,  τα σχολεία που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις στο αντικείμενα του έργου. Το έργο υποστηρίζει  τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων μέσω της πλατφόρμας eTwinning. Έχουν ήδη ιδρυθεί τα αντίστοιχα έργα eTwinning  και για το σχολικό έτος 2021-2022 έχουν βραβευτεί με Ετικέτα Ποιότητας.
  2. Την άνοιξη του 2023 θα πραγματοποιηθεί «Εργαστήριο Δημιουργικής Σχεδίασης με αξιοποίηση των τεχνολογιών της τριδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης». Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών με τους καθηγητές τους. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες για την επίλυση προβλημάτων, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνική και επιστημονική υποστήριξη.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα: https://forms.gle/gUri6wHVW7HG5iBcA

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιο του Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Δ.Δ.Ε Χανίων:

Α) το έργο: https://blogs.sch.gr/europrogchan/2021/01/14/makers_overview/

Β)  νέα και δράσεις: https://blogs.sch.gr/europrogchan/category/erasmus/makers/

 

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων

Δρ Ιωάννης Παναγιώτης Αμπελάς

ΠΕ02 Φιλόλογος

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, MAKERS. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.