Διεθνική Συνάντηση του έργου Erasmus+ GAME IT στα Χανιά

GAME meeting Chania

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων υποδέχτηκε στα Χανιά τους εταίρους του έργου Erasmus+  GAME IT  στα πλαίσια της Διεθνικής Συνάντησης του έργου. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου 2022 και φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.  Στη συνάντηση συζητήθηκε το περιεχόμενο και η τελική μορφή των των διαδικτυακών μαθημάτων και το περιεχόμενο του οδηγού των εκπαιδευτικών  που αναπτύσσονται στα πλαίσια του έργου.

Το έργο GΑΜΕ ΙΤ έχει πλήρη τίτλο «Παιγνιδοποιημένη διαδραστική και συμπεριληπτική εκπαίδευση προετοιμασίας για διεθνή κινητικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας». Είναι μια σύμπραξη έξι οργανισμών από Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Σλοβενία. Από τη χώρα μας συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Το έργο έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης  της μαθησιακής κινητικότητας και  της πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ανήκουν σε ασθενέστερες ομάδες ή προέρχονται από απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές. Παράλληλα επιδιώκει την καλλιέργεια της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού και γενικότερα την κινητοποίησή τους με στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο GAME IT:

Ιστότοπος: https://gameit-project.eu

Facebook:   https://www.facebook.com/GAMEITproject

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: GAMEIT, Χανιά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.