GAME IT : Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ για την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας

Το έργο GAME IT είναι μια πρωτοβουλία σε εξέλιξη για την υποστήριξη των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας  ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιούν τις ευκαιρίες μαθησιακής κινητικότητας, που παρέχονται μέσω του προγράμματος ERASMUS +, και να γίνει η μαθησιακή κινητικότητα  πιο προσιτή σε όλους.

Το έργο έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης  της μαθησιακής κινητικότητας και πρόσβασης των μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή ανήκουν σε ασθενέστερες ομάδες ή προέρχονται από απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές. Παράλληλα επιδιώκει την καλλιέργεια της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης και την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού και γενικότερα την κινητοποίησή τους με στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Στα πλαίσια του έργου θα δημιουργηθούν διαδικτυακά μαθήματα και οδηγός για τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία των μαθητών για συμμετοχή σε προγράμματα κινητικότητας.  Τα μαθήματα θα είναι διαδραστικά και θα ενσωματώνουν στοιχεία παιγνιδοποίησης. Επιχειρείται έτσι η αξιοποίηση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και τεχνολογιών με σκοπό τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που θα κινητοποιεί τους μαθητές, θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά τους και θα προάγει την καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω παραδειγμάτων και καταστάσεων που σχετίζονται με την πραγματική ζωή. Ευρύτερος στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τις στρατηγικές διεθνοποίησης των οργανισμών επαγγελματικής εκπαίδευσης, παρέχοντας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές και εκπαιδευτικούς και υλοποιώντας μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις όπως σεμινάρια, εργαστήρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Το έργο GΑΜΕ ΙΤ έχει πλήρη τίτλο «Παιγνιδοποιημένη διαδραστική και συμπεριληπτική εκπαίδευση προετοιμασίας για διεθνή κινητικότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας» και κωδικό 2020-1-BG01-KA202-079103. Είναι μια σύμπραξη έξι οργανισμών από Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Σλοβενία, και η διάρκεια υλοποίησής του είναι 18 μήνες. Από τη χώρα μας συμμετέχουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση για τις δράσεις του GAME IT

Ιστότοπος: https://gameit-project.eu

Facebook:   https://www.facebook.com/GAMEITproject

Σχετικά με ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Erasmus+, GAMEIT, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.