Απονομή Ετικέτας Ποιότητας για το έργο eTwinning “Ferien, Freizeit und Landeskunde”

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το έργο eTwinning “Ferien, Freizeit und Landeskunde («Διακοπές, Ελεύθερος χρόνος και Λαογραφία») που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021/2022 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης της χώρας μας. Στο έργο αυτό συμμετείχαν συνολικά 12 σχολεία από 6 χώρες, 175 μαθητές και μαθήτριες και 12 εκπαιδευτικοί.

Στόχος του έργου, το οποίο στηρίχτηκε στις αρχές της βιωματικής, της διερευνητικής και της διαφοροποιημένης μάθησης, ήταν να ενισχυθεί το κίνητρο των μαθητών/τριών για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, να καλλιεργηθούν οι επικοινωνιακές και ψηφιακές τους δεξιότητες και να εμπλακούν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία μέσω θεμάτων που άπτονται στα ενδιαφέροντά τους και στη διδακτέα ύλη. Επίσης, στόχευε στην εκμάθηση και εμβάθυνση νέου λεξιλογίου, γραμματικών φαινομένων και εκφραστικών μέσων με παιγνιώδη τρόπο, στην ανάπτυξη κοινών στόχων, στη διάδραση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων-εταίρων και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα (συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επικοινωνία). Τέλος, απέβλεπε στην ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης και της αυτενέργειας, στην ανάπτυξη πολλαπλών γραμματισμών, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στη χρήση της τεχνολογίας και στην αλληλεπίδραση των μαθητών με άλλους πολιτισμούς.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τον ενθουσιασμό, το ζήλο και τη συνέπεια που επέδειξαν κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μαθητών/μαθητριών μας και στο Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Καπετανάκη, για την υποστήριξή τους!

Screenshot 1Screenshot 3