E.E.E.EK ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο δικτυακός τόπος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Γεμάτο το θερμοκήπιο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Ιούν 202030

Τοματιές, πιπεριές, κολοκυθιές, αγγουριές και καρπουζιές για ζουμερά & δροσερά καρπούζια έχει το θερμοκήπιό μας !! Οι μαθητές από το τμήμα κηπουρικής εύχονται σε όλους καλό και δροσερό καλοκαίρι!!

 

Κατασκευή μάσκας από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Ιούν 202015

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευρεία χρήση μάσκας από τους πολίτες μπορεί να περιορίσει τη μετάδοση της Covid-19 σε διαχειρίσιμο εθνικό επίπεδο και να αποτρέψει νέα κύματα της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.  Ακόμη και οι αυτοσχέδιες μάσκες μειώνουν δραματικά το ποσοστό μετάδοσης του ιού, αν αρκετοί άνθρωποι τις φορούν σε δημόσιους χώρους, σε συνδυασμό με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το προσωπικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, πέρα από τους διάφορους τρόπους εκπαίδευσης (σύγχρονη – ασύγχρονη) που χρησιμοποίησε για να διατηρήσει την επαφή με τους μαθητές του, εκμεταλλεύτηκε το χρόνο, προετοιμάζοντας όσο μπορούσε καλύτερα την επάνοδο στο σχολείο.

Αρκούσε μόνο μια ιδέα για να αντιμετωπιστούν νέες προκλήσεις: «Γιατί δεν φτιάχνουμε μόνοι μας μάσκες υφασμάτινες για τα παιδιά μας;»  Σε σύντομο χρόνο αγοράστηκε ραπτομηχανή, τα απαραίτητα υλικά και το εργαστήριο των Καλλιτεχνικών του σχολείου μετατράπηκε από όλους  (τηρώντας τους κανόνες προστασίας) σε ραφείο!!!  Ακόμη και οι λιγότερο σχετικοί βρήκαν τρόπο για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.  Το παραγόμενο αποτέλεσμα δικαίωσε το προσωπικό του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου.

«Μάθε τέχνη και άστηνε δε λένε;» Έτσι, οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό προσπάθησαν να γίνουν ζωντανό παράδειγμα για τα παιδιά.  Η επιστροφή στις σχολικές τάξεις την 1 Ιουνίου τους βρήκε έτοιμους, να τηρήσουν όλα τα μέτρα που υπέδειξε ο ΕΟΔΥ χρησιμοποιώντας και τις χειροποίητες μάσκες.

Και ΝΑΙ η μάσκα μπορεί να κρύβει το πρόσωπο, αλλά να είστε σίγουροι ότι από κάτω υπάρχει ένα διάπλατο χαμόγελο!!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Απρ 20203

Τις οδηγίες επιμελήθηκε η ψυχολόγος του σχολείου μας κ. Γεωργία Αναστασιάδη.

 Λήψη αρχείου

To E.E.E.EK Αγρινίου στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Απρ 20201

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Το σχολείο μας, στο πλαίσιο των ευρύτερων εξελίξεων, αλλά και με την επιθυμία να κρατήσουμε επαφή με τους μαθητές μας και να συνεχίσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα eclass (η-τάξη). H Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) αποτελεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα που συστήνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της προτεινόμενης ασύγχρονης εξ’αποστάσεως διδασκαλίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση στο περιβάλλον της πλατφόρμας η-τάξη, ως πιστοποιημένοι χρήστες μέσω του λογαριασμού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και από οποιαδήποτε σταθερή ή φορητή συσκευή, δηλαδή σταθερό υπολογιστή, φορητό, ταμπλέτα, κινητό τηλέφωνο.

Η εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται από τη σελίδα https://register.sch.gr/students/ .

Αφού αποκτήσουν κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου οι μαθητές μαζί με τη βοήθεια των γονιών ή κηδεμόνων, όπου αυτό είναι αναγκαίο, μπορούν να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα η-τάξη (eclass) μέσω αυτής της ιστοσελίδας: https://eclass.sch.gr/.

Αναλυτικές οδηγίες μπορούν οι εκπαιδευόμενοι να βρουν εδώ: https://docs.openeclass.org/el:student

Έχουν ήδη ανέβει μαθήματα στην πλατφόρμα και το υλικό θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα βρείτε συγκεντρωμένα τα μαθήματα του σχολείου μας στην ακόλουθη διεύθυνση: https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=76191

Επιπλέον, αυτό τη στιγμή που θα συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην πλατφόρμα, μπορείτε να δείτε και πάλι όλα τα διαθέσιμα μαθήματα πατώντας επάνω στον σύνδεσμο «Μαθήματα» στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά παραμένουμε σε επαφή!

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Απρ 20201

Διαβίβαση ενημερωτικού υλικού σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

ΣΥΝ_1 elearning

ΣΥΝ_2 teleworking

ΣΥΝ_3_ΦΥΛΛAΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ geniko

ΣΥΝ_4 Φυλλαδιο συμβουλες γονεις

Τα λαχανικά του σχολείου μας απέδωσαν καρπούς

Μαρ 202023

Τα λαχανικά του σχολείου μας απέδωσαν καρπούς. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου θα συνεχίσουν δυναμικά την καλλιέργεια με φράουλες και aloe Vera όταν επιστρέψουμε στο σχολείο.

  

 

 

«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Μαρ 202016

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα

 

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

To E.E.E.EK Αγρινίου λέει «OXI» στο σχολικό εκφοβισμό και τη βία

Μαρ 20209

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας είπαν «OXI» στο σχολικό εκφοβισμό και τη βία. Δυο μαθητές του ΕΕΕΕΚ, παρουσίασαν τις μορφές του «bullying» (λεκτικός, σωματικός, ηλεκτρονικός, εκβιασμός, ψυχολογική πίεση κ.ά.) και τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών (φόβος, λύπη, μοναξιά, άγχος, προβλήματα ύπνου κ.ά.), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι λέξεις «πονάνε». Η  προβολή εκπαιδευτικών βίντεο, κινητοποίησε τους μαθητές μας, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα αναζήτησης βοήθειας από εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους. Τέλος, η ημέρα έκλεισε αισιόδοξα με μουσική και χορό, δείχνοντας τα οφέλη των ομαδικών δραστηριοτήτων στη σχολική κοινότητα.

 

Τσικνοπέμπτη στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Φεβ 202021

Χθες, 20 Φεβρουαρίου 2020, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου γιόρτασε για ακόμα μια χρονιά την Τσικνοπέμπτη. Στους μαθητές προσφέρθηκαν πολλά εδέσματα με κυρίαρχο βέβαια το λαχταριστό σουβλάκι που υπήρχε σε αφθονία. Μετά το τέλος του φαγητού, ξεκίνησε το πάρτι το οποίο όλοι απολαύσαμε χορεύοντας και τραγουδώντας.
Ήταν μια ημέρα γεμάτη μυρωδιές, ήχους και διάθεση για καρναβάλι.

To E.E.E.EK Αγρινίου επισκέφτηκε τον Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις

Φεβ 202019

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου επισκέφτηκε τον Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις. Οι μαθητές με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού του σχολείου μας παρακολούθησαν την ταινία Frozen II (Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ). Ακούγοντας μια απόκοσμη φωνή να την καλεί από τον μακρινό Βορρά, η βασίλισσα Έλσα ξεκινά μαζί με τους Άννα, Κριστόφ και Όλαφ ένα ταξίδι στο Μαγεμένο Δάσος, όπου κρύβεται το μυστικό της καταγωγής της και η αιτία που κινδυνεύει το βασίλειο της Άρεντελ από τα στοιχεία της φύσης.
Στους μαθητές προσφέρθηκε ποπ κορν. Όλοι χάρηκαν πολύ για αυτή την επίσκεψη και τους άρεσε η ταινία, την οποία ανυπομονούσαν να δουν.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις για τη φιλοξενία.

« Παλιότερα άρθρα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης)

Δ/νση : Μακριά Ράχη, Νεάπολη
Τ.Κ : 30100, Αγρίνιο

Τηλ : 2641031521 , 2641029732
Φαξ : 2641091894

e-mail: mail@eeeek-agrin.ait.sch.gr

Αύγουστος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων