ΚΔΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΑΦΙΣΑ KDAP MAROUSI VOUCHERS page 0001
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
 
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» λειτουργούν δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, τα οποία στεγάζονται στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου, Ανδρέα Συγγρού και  Ίωνος και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο, Στρατηγού Μακρυγιάννη 7 και Κυπρίων Αγωνιστών .
 
Η συμμετοχή των παιδιών θα είναι εντελώς Δωρεάν μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και του προγράμματος «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» με την προϋπόθεση,  ότι ο γονέας θα έχει εξασφαλίσει το προβλεπόμενο voucher. Οι αιτήσεις για την απόκτηση voucher γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες θα ειδοποιηθούν από το Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», όταν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
 
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 11 μηνών με έναρξη τον Σεπτέμβριο 2024 και λήξη τον Ιούλιο 2025.
 

Παρακαλούμε τους γονείς, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής  Απασχόλησης  του Δήμου Αμαρουσίου να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος έως τις 31/05/2024 μπαίνοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://ehotidynami.gr/aithsh-marousi/

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024 – 2025Λήψη αρχείου

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024 – 2025Λήψη αρχείου

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

ΠΑΣΧΑ ευχες

Ενημέρωση από ειδικότητες

Ενημέρωση γονέων από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για τον μήνα Απρίλιο

 18ο   Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2106142166, κιν. 6936633613

Εκπαιδευτικός Ημερομηνία Ώρα
Σιούτογλου Ευανθία – Εικαστικά  Δευτέρα 22/4 10.45 – 11.30
Σιάτης Δημήτριος – Γυμναστική Δευτέρα 22/4 9.00 – 9.40
Πουλή Φωτεινή – Αγγλικά Δευτέρα 22/4 9.00 – 9.40
Αβαράκη Άννα – Γαλλικά Τρίτη 23/4 10.00 – 10.45
Παπαγεωργίου Θάλεια – Γερμανικά Τρίτη 23/4 13.15 – 14.00
Δουσαΐτη Θεοδοσία – Πληροφορική Τρίτη 23/4 10.00 – 10.45
Περάκη Σοφία – Πληροφορική Τρίτη 23/4 10.45 – 11.30
Κρεμαστιώτη Μαρία – Μουσική Τετάρτη 24/4 9.00 – 9.40
Πάντα Λαμπρινή – Θεατρική αγωγή Τετάρτη 24/4 9.40 – 10.00

Περίπατος στη φύση

Την Τρίτη 2 Απριλίου τα παιδιά της Β΄ τάξης, μαζί με τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μελισσοκομίας. Περπατώντας μέσα στο άλσος Συγγρού, έφτασαν στο μουσείο. Έμαθαν για τη ζωή των μελισσών και συνέλεξαν εικόνες ομορφιάς από την ανθισμένη φύση. Ήταν υπέροχη ημέρα!

 

2η Θέση στο Τουρνουά Αλληλεγγύης

Το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές του στο 6ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου, για να βοηθήσει  άτομα σε ανάγκη και πήρε την 2η θέση!

Έπαιξαν πολύ καλά, φιλικά και αγαπημένα! Πέτυχαν μόνο νίκες και μια ισοπαλία και έφτασαν στον τελικό! Είναι άξια συγχαρητηρίων για το αγωνιστικό πνεύμα αλλά και το ήθος τους!

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας !Πάντα επιτυχίες και διακρίσεις!

 

 

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τη με αριθ. πρωτ. Φ.52/63/12873/Γ1/6-2-2012 (ΦΕΚ 253, τ.Β’/13-02-2012), όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθ. πρωτ. Φ12/657/70691/26-04-2016/Δ1/ Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1324, τ.Β’/11-05-2016), η διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις των 4/θέσιων και άνω Δημοτικών Σχολείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου:

 1. Οι  μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης, οι οποίοι/ες θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Ε΄ τάξη, θα πρέπει να  επιλέξουν τη 2η  Ξένη Γλώσσα, (Γαλλική ή Γερμανική) που θα διδαχθούν στην Ε και ΣΤ τάξη του σχολείου μας. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέσουν στο Σχολείο έως τις 15 Μαΐου 2024 για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας στην Ε’ τάξη.
 2. Η Δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας γίνεται ως εξής:

  α) Οι μαθητές/τριες διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος στην Ε΄ τάξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών/τριων του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών/τριών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

  β) Σε σχολεία με δύο ή περισσότερα τμήματα ανά τάξη, οι μαθητές/τριες δύναται να κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους σε μεικτά-παράλληλα τμήματα με δυο προϋποθέσεις:

  1. i) Ο ελάχιστος αριθμός για τη δημιουργία τμήματος είναι οι 12 μαθητές/τριες και ο μέγιστος 25.
  2. ii) Ο αριθμός των παράλληλων τμημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των υφιστάμενων τμημάτων Γενικής Παιδείας, δηλαδή από 2 τμήματα Γενικής Παιδείας δημιουργούνται αποκλειστικά 2 τμήματα 2ης ξένης γλώσσας.

  Στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προαναφερθείσες (α΄ και β΄) προϋποθέσεις, η 2η ξένη γλώσσα διδάσκεται στο υφιστάμενο τμήμα Γενικής Παιδείας σύμφωνα με την επιλογή της πλειοψηφίας των μαθητών/τριών σε επίπεδο τμήματος.

 3. Ενέργειες για τη Β’ Ξένη Γλώσσα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

  Σύμφωνα με τη με αριθμ. 53476/ΓΔ4/04-04-2017 (Β’ 1171) Υ.Α. με θέμα: «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων», ενημερώνουμε, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση αλλαγής της β ξένης γλώσσας, μέχρι την 17η Μαΐου 2024. Σε αντίθετη περίπτωση  θα στείλουμε στο Γυμνάσιο, βεβαίωση για τη 2η ξένη γλώσσα που έχει διδαχθεί ο μαθητής στο Δημοτικό.

  Κατεβάστε εδώ την ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΓΟΝΕΑ (1) (2)

Σχολική Διαρροή-Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

 • Στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας συστάθηκε ομάδα δράσης με στόχο την διερεύνηση των αναγκών των μαθητών της Στ΄ τάξης σκεπτόμενοι τις δυσκολίες που θα προκύψουν από τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, και την  υλοποίηση δράσεων για τη διευκόλυνση των μαθητών. Η μετάβαση αυτή δεν περιορίζεται στην αλλαγή βαθμίδας, αλλά συνοδεύεται από το πέρασμα της παιδικής ηλικίας στην εφηβεία. Οι αναπτυξιακές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές που βιώνουν τα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την επίδοση και τη μαθησιακή τους πορεία. Οι μεταβολές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές αφορούν κυρίως τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου, την πληθώρα των γνωστικών αντικειμένων, τη φιλοσοφία των εξετάσεων και τις απαιτήσεις που τις συνοδεύουν. Άμεση απόρροια των μεταβολών αυτών είναι τα παιδιά να βιώνουν έντονες ενδοψυχικές συγκρούσεις, όπως άγχος, φόβο, ανασφάλεια. Για την αποφυγή ανάπτυξης τέτοιων συναισθημάτων, θα πραγματοποιηθούν δράσεις που θα λειτουργήσουν ως «γέφυρα» από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, με στόχο τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά για το νέο τους ξεκίνημα, έχοντας αρωγούς τους δασκάλους τους. Ειδικότερα, οι δράσεις αυτές θα περιλαμβάνουν επίσκεψη των μαθητών στο Γυμνάσιο, πραγματοποίηση κουτιού αναμνήσεων(με ζωγραφιές και γράμματα) από τους μαθητές των μικρών τάξεων και διεξαγωγή τελικής γιορτής αποχαιρετισμού που θα συνοδεύεται από πάρτι προς τιμήν των αποφοίτων. Ακόμη, θα διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων, για την επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στη διαδικασία της μετάβασης, με συμμετοχή ψυχολόγου.

Έρευνα από τα παιδιά του Δ1 για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

Άλκη Ζέη, Ζωρζ Σαρή ή μήπως Τζ. Ρόουλινγκ;  Ευγένιος Τριβιζάς ή Ιούλιος Βερν;

2 Απριλίου 1

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου οι μαθητές του Δ1 τμήματος έκαναν έρευνα στο σχολείο μας για τον πιο αγαπημένο συγγραφέα και το καλύτερο παιδικό βιβλίο. Συμμετείχαν με πολλή χαρά οι μαθητές των τάξεων Δ, Ε και Στ.

Τα αποτελέσματα λοιπόν δείχνουν ότι οι πιο αγαπημένοι μας συγγραφείς είναι:

Ευγένιος Τριβιζάς

Άλκη Ζέη

Ιούλιος Βερν

 

Ζωρζ Σαρή

Αίσωπος

Τζ. Ρόουλινγκ

 

Επίσης αγαπάμε και διαβάζουμε τους:

Αγκάθα Κρίστι

Χ. Κ. Άντερσεν

Χίτσκοκ

S. Pressfield

 

Λ. Μ. Άλκοτ

Τ. Ντίκενς

G. Clason

S. Gibbs

 

Τα βιβλία που αγαπάμε περισσότερο:

Τα ψηλά βουνά

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες

Η μαύρη καλλονή

Το μυστηριώδες νησί

Το καπλάνι της βιτρίνας

 

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

Χάρι Πότερ

Ρομπέν των δασών

Τρύπωνας ο Φαφαγάλος

 

Οι μαθητές προτείνουν επίσης:

Ένα παιδί μετράει τ΄ άστρα

Οι πύλες της φωτιάς

Μαγικό αρωματοπωλείο

Ο θησαυρός της Βαγίας

Ένας απρόσμενος επισκέπτης

Μαγικό ζαχαροπλαστείο

Τριγωνοψαρούλης

We are all liars

Σχολή κατασκόπων

Η καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά

Φρικαντέλα

Ο μικρός πρίγκιπας

Ντετέκτιβ Κλουζ

Το πρώτο λουλούδι

Ο τιμωρός της τέχνης

Ημερολόγιο εξερεύνησης

Μια στάλα μαγεία

Ο ναυαγός

Μόνο ποδόσφαιρο στο μυαλό

 

 

Μοβ ομπρέλα

Αρχαιολόγος από κούνια

Όλιβερ Τουίστ

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα

Μόμπι Ντικ

Το βιβλιοπωλείο που χάθηκε

Η ερώτηση και η απάντηση

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Ματίλντα

Το ασχημόπαπο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα

Τελειώνει με εμάς

Το μυστήριο του πύργου

Το μυστήριο των διαμαντιών

Χάος στο σχολείο

Φίλες και αράχνες

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση