Μαρ 22 2014

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φέτος, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του σχολείου μας συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής σχολικών εφημερίδων στα αγγλικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (περισσότερες πληροφορίες σε παλαιότερη ανάρτησή μας εδώ). Καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτού του προγράμματος eTwinning, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δικό τους όνομα χρήστη και κωδικό σε μια πλατφόρμα που τους επιτρέπει να δουν τις αναρτήσεις των δραστηριοτήτων των σχολείων που συμμετέχουν, αλλά και να συνομιλήσουν γραπτώς (στα αγγλικά) με άλλους Ευρωπαίους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε τη συνεργασία αυτή ένα βήμα πιο μπροστά, οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας έγραψαν γράμματα στα αγγλικά, με παραλήπτες τους μαθητές ενός συνεργαζόμενου σχολείου από την Τουρκία. Σε συνεννόηση με την καθηγήτρια αγγλικών τους, την κα Kezban Cimentepe, ξεκινήσαμε πρώτοι την μεταξύ μας αλληλογραφία, με σκοπό να γνωριστούν οι μαθητές μας καλύτερα, αλλά και να εξασκηθούν περαιτέρω στην παραγωγή γραπτού λόγου στα αγγλικά! Τα γράμματα των μαθητών μας ήταν πολλά, με ζωγραφιές και φωτογραφίες σε πολλά από αυτά (δείτε λεπτομέρειες εδώ)!

Τα γράμματα των μαθητών μας έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους Τούρκους μαθητές, οι οποίοι απάντησαν προσωπικά στον κάθε μαθητή και έστειλαν και δωράκια! Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την παρουσίαση που ακολουθεί!

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! from viv_h

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Trackback URI | Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση