25η Μαρτίου 2019 και Ονοματοδοσία 2 αιθουσών

Διπλή  γιορτή  για  τον  Ελληνισμό, τριπλή  για το Δημοτικό  Σχολείο  Πύργου  Αστερουσίων η σημερινή μέρα.

Παράλληλα  με τις  εκδηλώσεις  μνήμης της  εθνικής  μας  επετείου και  της γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σύλλογος  Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου  Πύργου,  αποφάσισε να δώσει  ονόματα σε  δυο  αίθουσες.

Πρόκειται για την αίθουσα της Βιβλιοθήκης που από σήμερα ονομάζεται « Σπύρος Βαρδάκης»  και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που από σήμερα ονομάζεται   «Ανδρέας Καλογιαννάκης.»

Οι συγγενείς των ανθρώπων αυτών θέλοντας να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη τους, έφτιαξαν η οικογένεια Βαρδάκη την Βιβλιοθήκη και η οικογένεια Καλογιαννάκη την σκηνή στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί  πως η βιβλιοθήκη του Σχολείου  είναι μέλος του δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών  και αφού τα έπιπλα της βιβλιοθήκης  ήδη υπάρχουν , με τα χρήματα της χρηματοδότησης από το ΥΠΕΠΘ θα αγοραστούν βιβλία και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Παράλληλα,   η σκηνή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας δεν εξυπηρετεί μόνο το Σχολείο αλλά και την ευρύτερη  Σχολική κοινότητα και περιοχή, αφού φιλοξενεί πολύ συχνά διάφορες εκδηλώσεις, όπως τη  γιορτή των σπόρων,  συνέδρια, θεατρικές παραστάσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων.

Την τελετή ονοματοδοσίας, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Ζεβεδαίος Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας και πρώην Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Αντώνης Αντωνάκης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων,   οι συγγενείς των τιμώμενων προσώπων, οι γονείς και οι μαθητές του Σχολείου.