Η συγγραφέας κυρία Καλλιόπη Λασηθιωτάκη στο Σχολείο μας

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Ελληνικής γλώσσας που κάθε χρόνο τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου  ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού,  επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κυρία Καλλιόπη Λασηθιωτάκη, Συγγραφέας αρκετών παιδικών βιβλίων και συνθέτης περισσότερων από 100 τραγουδιών

Η κυρία Λασηθιωτάκη πέρασε όλη την μέρα μαζί μας , αφηγήθηκε στους μαθητές της Α, Β και Γ τάξης τα παραμύθια της και τραγούδησε μαζί τους τα τραγούδια της συντροφιά με την κιθάρα της.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και αγάπησαν τα παραμύθια και τα τραγούδια της, που καθένα διδάσκε με απίθανο τρόπο αξίες και δεξιότητες και πλάθουν χαρακτήρες!

Την ευχαριστούμε θερμά που αν και πολυάσχολη, βρήκε το χρόνο να μείνει κοντά μας τόσες ώρες με πολύ δημιουργικό τρόπο!

 

Μας αρέσει κάθε χρόνο να γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  με κάποιον καλεσμένο στο Σχολείο μας.

Πέρυσι είχαμε την χαρά να μας επισκεφθεί η κυρία Ελένη  Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος , όπου μύησε τους μαθητές της Ε και ΣΤ  τάξης στην τέχνη του ρεπορτάζ.

Η Ε τάξη έγραψε ένα άρθρο κάνοντας  ρεπορτάζ για την λειψυδρία      

και η ΣΤ τάξη έκανε ρεπορτάζ του οποίου τα αποτελέσματα οργάνωσε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που μεταδόθηκε από το μαθητικό ραδιόφωνο.

“Με την θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως” αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.