ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου τα παιδιά των Α’, Β’, Γ’ και  Δ’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν τον κινηματογράφο cineplexx και παρακολούθησαν το 3D διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ>>. Η ταινία περιελάμβανε την καφέ αρκούδα, τον αργυροπελεκάνο, το ελάφι, τη χελώνα καρέτα καρέτα, τη φώκια μονάχους μονάχους και την οχιά της Μήλου. Η διαδραστικότητα επιτεύχθηκε με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια που μοιράστηκαν. Μ’ αυτά οι μαθητές αποφάσιζαν τι θα δουν κάθε φορά, προέβλεπαν τι θα γίνει στην εξέλιξη της ταινίας, επέλεγαν ποια θεωρούν σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονταν από τους ηθοποιούς ή τους εμψυχωτές. Ήταν ένα ωραίο και ενδιαφέρον πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά έμαθαν πολλά και διασκέδασαν πολύ!!!

        

Γιορτή για την 17η Νοεμβρίου

                 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Την Παρασκευή 16/11/2018 και ώρα 9.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.45 π.μ. Όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τη λήξη της γιορτής στις 10.00 π.μ.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, παρουσίασαν σε παιδιά, δασκάλους και γονείς, ένα πολύ όμορφο και ολοκληρωμένο χρονικό:  <<ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40>>. Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, σκετς και τραγούδια κάλυψαν όλα όσα προηγήθηκαν, τον πόλεμο, την κατοχή, την αντίσταση, την απελευθέρωση…Μας έκαναν να θυμηθούμε, να συγκινηθούμε, να γελάσουμε…Μπράβο στα παιδιά μας!!!

        

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, το σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω πραγματοποίησης εκλογών για την ανάδειξη αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ

Λόγω έργων αποχέτευσης στην περιοχή γύρω από το σχολείο υπάρχουν καθημερινές διακοπές νερού. Παρακαλούμε οι γονείς να φροντίσουν , ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους επαρκή ποσότητα νερού.

Αποτέλεσμα εικόνας για διακοπη νερου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 26/10/2018 και ώρα 9.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου.
Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8.45 π.μ. Όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τη λήξη της γιορτής στις 9.45 π.μ.
Την Κυριακή 28/10/2018 και ώρα 9.15 π.μ. οι μαθητές του σχολείου θα προσέλθουν στην αυλή του σχολείου ώστε να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα κορίτσια θα φορούν μπλε φούστα και άσπρο πουκάμισο.
Τα αγόρια θα φορούν μπλε παντελόνι και άσπρο πουκάμισο.

ΒΡΑΒΕΙΑ e-Twinning

«H Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης της δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.
Κριτήρια Αξιολόγησης:
1.Παιδαγωγική Καινοτομία

2.Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

3.Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών

4.Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

5.Χρήση της τεχνολογίας

6.Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση»

etw_europeanqualitylabel_127536_el

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στο πλαίσιο της εισαγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών  σχολείων της θεματικής ενότητας: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου επιμορφωτική συνάντηση η οποία οργανώθηκε από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων.Η συνάντηση αφορούσε στη γνωριμία του έργου e-Drive Academy  μιας ηλεκτρονικής  πλατφόρμας εκπαίδευσης για την προώθηση της ασφαλούς μετακίνησης και οδήγησης. Απευθύνεται σε όλους τους χρήστες της οδού, όπως πεζούς, ποδηλάτες, οδηγούς…Εφοδιάζει τόσο τους δασκάλους όσο και τους γονείς με συμβουλευτικούς και εκπαιδευτικούς οδηγούς.

«Embracing art» eTwinning

«Την Πέμπτη 11/10 – Σάββατο  13/10, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας το Συνέδριο «Οι Τέχνες στο ελληνικό σχολείο: το παρόν και το μέλλον» στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Δημ. Σχ. Πενταλόφου και συγκεκριμένα το φετινό Ε1 τμήμα του Σχολείου μας, εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτριά μας Μαρία Δεμερτζή  και τον μαθητή  μας Χρήστο Σαρμουρλή, που μαζί με την περσινή τους δασκάλα Μαρία Πανουσιάδου παρουσίασαν σε Εργαστήριο Καλής Πρακτικής  το eTwinning Έργο “Embracing art”, το οποίο υλοποίησαν κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Η παρουσίαση και η ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο που την ακολούθησε, διήρκεσαν 45λεπτά . Οι μαθητές μας απάντησαν σε ερωτήσεις και εκπροσώπησαν επάξια τους/τις συμμαθητές/τριες τους αλλά και το σχολείο μας.

Συγχαρητήρια στον μαθητή και τη μαθήτριά μας αλλά και σε όλα τα παιδιά του φετινού Ε1 για τις εξαιρετικές εργασίες τους! Καλή πρόοδο !»

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας ότι οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα σχολούν σύμφωνα με το πάγιο επίσημο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Η Ζώνη 1 θα σχολάει στις 3μ.μ. και η Ζώνη 2 θα σχολάει στις 4μ.μ. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται αποχωρήσεις σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χατζοπούλου Αικατερίνη