ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

Θα συνεχιστεί και τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019 η δράση συλλογής πλαστικών καπακιών (από νερά, γάλατα, χυμούς, απορρυπαντικά κλπ.)
Όσοι γονείς και παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορούν να συλλέγουν καπάκια και να τα φέρνουν στο σχολείο.
Η παράδοση της δράσης θα γίνει στη ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ «ΕΛΠΙΔΑ».

«Η τσάντα στο σχολείο»

Η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» θα υλοποιηθεί και τη φετινή σχολική χρονιά 2018-2019.
Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας με σκοπό να υποστηρίξει το μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής γονέων-παιδιών.
Η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο δυο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα. Πιο συγκεκριμένα:
21 Σεπτεμβρίου
5 Οκτωβρίου                                 
19 Οκτωβρίου
2 Νοεμβρίου
16 Νοεμβρίου
7 Δεκεμβρίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το Ολοήμερο Σχολείο θα λειτουργήσει με δύο τμήματα έως τις 4μ.μ. με τους μαθητές των τάξεων Α,Β,Γ,Δ.
Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την πλήρη λειτουργία του Ολοημέρου Σχολείου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ » ΕΛΠΙΔΑ»

<< Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη συγκινητική και ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Μονάδας μας. Οι κυρίες τους, με πρωτεργάτη την κυρία Χατζοπούλου Αικατερίνη, μας τα παρέδωσαν σήμερα και για αυτό είμαστε ευγνώμονες. Να είστε πάντα καλά και να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.>>

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το «Embracing art»

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη βράβευσή τους με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για eTwinnign Έργο «Embracing art»!
H Έκθεση Αξιολόγησης Έργου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια για την Ετικέτα Ποιότητας! Υλοποιήσατε ένα εξαιρετικό έργο με πολύ καλή προσέγγιση στο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς, πολλές δημιουργικές, συνεργατικές και καλά τεκμηριωμένες δραστηριότητες σε διαφορετικά πλαίσια (ατομική εργασία, εργασία σε ομάδες, εθνικές & διακρατικές ομάδες),  ανάπτυξη διαφορετικών δεξιοτήτων από τους μαθητές, πολύ καλή ενσωμάτωσή του σε διάφορα διδακτικά αντικείμενα του σχολικού προγράμματος (Καλλιτεχνικά, Γεωμετρία, Περιβάλλον, Γλώσσα, ΤΠΕ), αξιολόγηση και διάχυση του έργου (στο διαδίκτυο μέσω της Weebly ιστοσελίδας σας αλλά και στη σχολική κοινότητα και την τοπική κοινωνία).»

Ευχόμαστε και εις ανώτερα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

Άλλη μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργικές στιγμές συγκίνησης, χαράς γέλιου, γνώσεων και κοινών εμπειριών  έφτασε στο τέλος της. Τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς όλοι μαζί, μαθητές, δάσκαλοι, γονείς τις αντιμετωπίσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό, ξένοιαστο και ξεκούραστο καλοκαίρι γεμάτο χαρές και οικογενειακές στιγμές!!!

 

Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλη»-Διακρίσεις

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης:

  • Σαρμουρλής Νικόλαος του Γεωργίου
  • Γούτα Ανδριάννα – Μαρία του Νικολάου

απέσπασαν το 3ο Βραβείο Αριστείας και Έπαινο Συμμετοχής αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλη» της β΄ φάσης για το σχ. έτ. 2017-2018.

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στη νέα βαθμίδα εκπαίδευσης.

Η Διευθύντρια

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

«Embracing art» Παρουσίαση-Έκθεση Ζωγραφικής

Με το κλείσιμο της χρονιάς, το Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου παρουσίασε στη Σχολική Κοινότητα Πενταλόφου το eTwinning Έργο «Embracing art». Παράλληλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με τα έργα που δημιούργησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Έργου μας. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη & τα σχόλια ανατροφοδότησης ενθουσιώδη! Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες eTwinning και τη Σχολική μας Κοινότητα για την εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία και υποστήριξη!

Καλό καλοκαίρι!