Εμβολιασμός μαθητών Ρομά στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου

Στο Δημοτικό σχολείο της Νέας Κίου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΖΑΣ» Η πρώτη ομάδα δράσης του σχολείου μας και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του άξονα «Σχολική Φοίτηση-Διαρροή» της Αξιολόγησης του Σχολείου μας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για προώθηση του γενικού εμβολιασμού των μαθητών και μαθητριών της ευάλωτης ομάδας των ΡΟΜΑ με πρωταρχικό στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά-πολιτισμικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας γενικά και του μαθητικού δυναμικού ειδικότερα.
Προς τούτου επικοινώνησαν:
 α) Με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του ΕΚΠΑ και την κ. Σωτηροπούλου Ελένη, πρόεδρο-συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους» της εταιρείας «Πρόληψης και προαγωγής υγείας» για προγραμματισμό εθελοντικού, γενικού εμβολιασμού των μαθητών, οι οποίοι και απεδέχθησαν το αίτημα και ως τούτου επιλέχθηκε η 21η Μαΐου 2022 ημέρα Σάββατο για την υλοποίηση της δράσης.
 β) Με την αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Άργους-Μυκηνών την οποία και ενημερώσαμε για τη δράση και αιτηθήκαμε να μας βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων στους καταυλισμούς της Ν. Κίου.
γ) Με τον Πρόεδρο του ΔΔ Νέας Κίου και με τον Αντιδήμαρχο Νότιου τομέα του Δήμου Άργους-Μυκηνών υπολογίζοντας στη συνεργασία και βοήθειά τους, στην έγκαιρη ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών της ευάλωτης αυτής κοινωνικής ομάδας με όποιο μέσο θεωρείται προσφορότερο.
δ) Με το Γραφείο Δημάρχου Δήμου Άργους-Μυκηνών. Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι η δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς εμβολιάστηκαν 27 μαθητές και μαθήτριές μας με ένα ευρύ φάσμα παιδικών εμβολίων.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:
1. την κυρία Σωτηροπούλου Ελένη, Πρόεδρο-Συντονίστρια του προγράμματος «Υγεία για όλους» που μας έκανε την τιμή να μας δεχτεί στο πρόγραμμα
2. την κυρία Κασνακτσόγλου Γεσθημανή, Διευθύντρια Γ.Ν. Άργους
3. τον κύριο Βασιλόπουλο Θεόδωρο, Διευθυντή Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου
4. Το Γραφείο Δημάρχου
Για την αμέριστη υποστήριξη τους για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης.
Επιπλέον οφείλουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους εθελοντές που υλοποίησαν τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρείο του σχολείου μας:
1. Τον Ιατρό, Κωστάκη Προκόπιο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Κ.Υ. Άργους
2. Τους Επισκέπτες Υγείας, Καλαμπαλή Μιχάλη και Μπότσαρη Ευαγγελία
3. Την Νοσηλεύτρια, Αλεφάντη Αικατερίνη του Κ.Υ. Άργους
4. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΔΥ που διενήργησε διαγνωστικά τέστ τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα αποφυγής διασποράς covid-19.
5. Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συνετέλεσαν στην επιτυχία της δράσης.
Μετά τιμής
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σουλάνδρος Σ. Παναγιώτης, MEd

eepimg emv 1 img emv 1 img emv 10 img emv 9 img emv 8 img emv 7 img emv 6 img emv 5 img emv 4 img emv 3 img emv 5 img emv 4 img emv 2 img emv 3 img emv 2