Ολοκλήρωση δράσης Mission X

Α' ΤΑΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΕΚΠ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ε' ΤΑΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

IMG 7a09f57034da72bedbd5bf94f6f7cfaf V

IMG a51aa660f17cd406c1d02b7f6f954349 V

IMG 5916ce20850dd058f78a1703af7c9811 V

Oλοκλήρωση Της Δράσης MissionX (ΜΧ):Train Like An Astronaut (ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Με την απονομή των βεβαιώσεων στους 66 μαθητές του Α1, A2, E1 και E2 την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 ολοκληρώθηκε μία ακόμη πετυχημένη υλοποίηση της Δράσης MissionX (ΜΧ):Train Like an Astronaut στο Σχολείο μας.

Η Δράση ΜΧ είναι μια Διεθνής εκπαιδευτική πρόκληση, ένας ανοικτός εκπαιδευτικός πόρος (www.trainlikeanastronaut.org). που, με πρότυπο τους αστροναύτες, μέσα από τις δραστηριότητές του και τη φιλοσοφία του, παρακινεί τους μαθητές να είναι σωματικά πιο δραστήριοι, τους ευαισθητοποιεί για τη σημασία της διά βίου υγείας και καλής φυσικής κατάστασης, τους διδάσκει πώς αυτή διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη θέληση του ανθρώπου για εξερεύνηση και υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης και των επιστημών STEΑM-Ρομποτικής μέσω της θεματικής του Διαστήματος. Τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά, βασικοί τομείς ενασχόλησης της Δράσης MX: Άθληση & Υγιεινή Διατροφή, Διάστημα, Επιστήμες STEAM.

Επιπλέον, καλλιεργεί το πνεύμα ομαδικότητας, συνεργατικότητας, πολιτιστικής αποδοχής, συμπερίληψης και ισότητας των φύλων.

Οι μαθητές, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού των Εικαστικών, Άντζελας Φράγκου, δημιούργησαν πίνακες ζωγραφικής όπου αποτυπώνονται περίτεχνα στολές αστροναυτών, εξωγήινες οντότητεςκάποιου άλλου πλανήτη, διαστημική σκόνη και θραύσματα μετεωριτών, το φανταστικό αστρικό ταξίδι δύο κοσμοναυτών καθώς και ένα διαστημικό ταξίδι ανάμεσα στους πλανήτες του πλανητικού μας συστήματος, ενώ στο αγωνιστικό σκέλος της δράσης, που αφορά τη σωματική άθληση και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας μέσω της φυσικής άσκησης, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Νάζος Δημήτρης και Κωστίδου Ζωή, εφάρμοσαν επιλεγμένες δραστηριότητες προσαρμοζόμενες ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών των τάξεων.

Η Δράση ΜΧ έχει ενταχθεί με επιτυχία στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και των δύο τμημάτων της Α’ τάξης, όπου συζητήθηκαν τα συναισθήματα των αστροναυτών, η προετοιμασία τους, η διατροφή τους καθώς και το επάγγελμα του αστροναύτη στην ενότητα “Δημιουργώ και Καινοτομώ”.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους τα οποία με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Μαρίνας Προμπονά, κ. Αλεξίας Μασούρη, κ. Φρόσως Τσιμούρη, κ. Σοφίας Αντωνοπούλου , κ. Γιώτας Γκίζα , κ. Μαριάνθης Σκαρμούτσου, κ.Τζίνας Πέππα , των γυμναστών: κ. Δημήτρη Νάζο , κ. Ζωής Κωστίδου και της εκπαιδευτικού των Εικαστικών, κ. Άντζελας Φράγκου , μυήθηκαν στη μαγεία του Διαστήματος , αθλήθηκαν σαν αστροναύτες και έπλασαν με την φαντασία τους τον κόσμο του διαστήματος μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες τους.