tpelogo12

Εργασίες μαθητών στο μάθημα της Πληροφορικής (2015-16) Γ Τάξη

Γενικό αρχείο Δ' ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΠΕ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

2015-16

Εκπαιδευτικός : κ. Πασσάς

Κατά την διδασκαλία της πληκτρολόγησης κειμένου,  οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 χωρίστηκαν σε ομάδες και τους ανατέθηκε να πληκτρολογήσουν μια φανταστική ιστορία χρησιμοποιώντας τον κειμενογράφο Writer (αντίστοιχος του Microsoft Word). Όταν ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους, αυτές διαβάστηκαν στο εργαστήριο των Η/Υ και οι ίδιοι οι μαθητές ψήφισαν τις καλύτερες. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις 3 καλύτερες (4 λόγω ισοβαθμίας στην 3η θέση) του Δ2:

1η Θέση

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ήλιος και το σκοτάδι. Το σκοτάδι που κυνηγούσε τον ήλιο δεν μπόρεσε να τον πιάσει ποτέ. Μια μέρα ο ήλιος εξαντλήθηκε και δεν μπορούσε να ξεφύγει τότε το σκοτάδι έπιασε τον ήλιο και τον αιχμαλώτισε για 5.000 χρόνια. Τότε ο κόσμος ξέσπασε σε τρομερή καταστροφή και ταραχή. Για πολλά χρόνια ο κόσμος δεν είχε ήλιο αλλά μόνο σκοτάδι. Μια μέρα ο ήλιος βγήκε από το μπουντρούμι και πολέμησε με το σκοτάδι. Το σκοτάδι έχασε και ο ήλιος ξανά έλαμπε στον ουρανό και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα .

Δημήτρης – Ριάννα – Τζιανκάρλο

 2η Θέση

Κάποτε ήταν τρία κορίτσια που πήγαν στο φεγγάρι. Ήταν η Φωτεινή , η Κάτια και η Μαρία. Μόλις φόρεσαν τις διαστημικές τους στολές, μπήκαν στο διαστημόπλοιο και ξεκίνησαν για το φεγγάρι. Έφτασαν και κατέβηκαν από το διαστημόπλοιό τους. Σιγά σιγά άρχισαν να εξερευνούν το φεγγάρι. Μόλις το εξερεύνησαν άρχισαν να τρώνε. Όταν φάγανε είδανε έναν εξωγήινο. Αμέσως άρχισαν να του πετάνε πιάτα και ποτήρια για να φύγει, τρομάξανε πολύ. Μέτα ο εξωγήινος τους εξήγησε ότι ήθελε να γίνουνε φίλοι και να τον πάρουνε στην γη και συμφωνήσανε. εξωγήινος έγινε ο καλύτερός τους φίλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

Κάτια – Μαρία – Φωτεινή

3η Θέση

Μια φορά κι έναν καιρό ο Άρης και η Ήρα πήγαν στο φεγγάρι. Εκεί εξερεύνησαν το τοπίο. Μετά πήγαν να εξερευνήσουν την Αφροδίτη και βρήκαν ένα ρομπότ και άρχισε να τους κυνηγάει. Τότε η Ήρα έπεσε χτύπησε. Ευτυχώς που ο Άρης ήταν δυνατός και την έσωσε. Μετά έφυγαν από την Αφροδίτη και πήγαν στο σπίτι του Άρη και έπαιξαν υπολογιστή και μετά πήγαν να φανέ και έζησαν καλά και εμείς καλύτερα.

Βανέσα – Γιάννος—Χριστίνα

 3η Θέση

Βαθιά στη θάλασσα ήταν ένα βασίλειο που ζούσαν ο βασιλιάς και η γυναίκα του με τα παιδιά τους. Το ομορφότερο παιδί τους ήταν η κόρη τους η Κατερίνα . Είχε κατάμαυρα, μεταξένια μαλλιά, λευκό δέρμα και πράσινα μάτια, σαν τον ωκεανό. Φορούσε ένα ελαφρύ μοβ φόρεμα και ένα χρυσό στέμμα. Επίσης, φορούσε ένα βραχιόλι με πετράδια στο μπράτσο. Αλλά το χαμόγελό της ήταν το πιο ωραίο. Όταν χαμογελούσε είχες ένα ζεστό αίσθημα και η καρδιά σου χτυπούσε ακόμη πιο δυνατά. Οι αδερφές της την ζήλευαν γιατί ήταν τόσο όμορφη και έξυπνη, όμως η μεγάλη αδερφή της προσπαθούσε να την βοηθήσει. Της έδινε θάρρος για να προχωρήσει και όταν την κορόιδευαν της έλεγε: ” Μην τις ακούς, λένε ψέματα.”

Συμβουλή: Καλό είναι να μην την ζήλευαν οι αδερφές της.

Τέλος

Άννα – Καρολίνα

Οι 3 καλύτερες ιστορίες του Δ1 (σύμφωνα με τις ψήφους των μαθητών του τμήματος) είναι:

1η Θέση

<<Ο σιδερένιος δράκος>>

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας σιδερένιος δράκος που έβγαζε φωτιά από το στόμα. Εκεί που καθόταν άκουσε ένα θόρυβο και πήγε να δει τι ήταν. Κι όμως ήτανε μία δράκαινα που μόλις την είδε την ερωτεύτηκε. Ο δράκος της ζήτησε να βγούνε. Η δράκαινα συμφώνησε και πήγαν στο σινεμά να δουν τη ταινία “Ντένις ο τρομερός”. Μόλις τελείωσε η ταινία πήγαν και οι δύο στα σπίτια τους. Το άλλο πρωί ξανασυναντήθηκαν στο ίδιο μέρος για να γνωριστούν καλύτερα. Είναι μεσημέρι δηλαδή η ώρα κοινής ησυχίας η δράκαινα και ο δράκος γύρισαν στα σπίτια τους, και πίστευαν ότι πρέπει να παντρευτούν. Μετά από έναν μήνα παντρεύτηκαν και έκαναν τέσσερα παιδάκια δύο θηλυκά και δύο αρσενικά, ο δράκος και η δράκαινα ήταν ευτυχισμένοι! Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Ρόγκυ – Δημήτρης

2η Θέση

[ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ]

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα γατάκι
που αυτό το γατάκι έφαγε ένα ψαράκι αυτό το
ψαράκι ήταν μαγικό και έφερνε τύχη…
Τότε το ψαράκι έκανε ένα μαγικό μεταμόρφωσε
το γατάκι σε σκυλάκι. Το έλεγαν Καίσαρα.
Τότε το ψαράκι πετάχτηκε δίπλα του.
Τελικά το ψαράκι ήθελε μόνο να ελευθερωθεί
και έγιναν αχώριστοι φίλοι. Έγιναν γείτονες.
Αλλά εκεί υπήρχε ένα κακό γουρούνι που το
έλεγαν ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΟΞΗΘΟΦΟ αυτό το γουρούνι
ήταν κακό γιατί δεν είχε φίλους τους έψαχνε πολύ
ώρα και τους βρήκε.
Τους είπε όσα μυστικά είχε και έγιναν
οι καλύτεροι φίλοι.
τέλος

Ελένη – Ειρήνη – Γιολάντα

3η Θέση

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα παιδί που το έλεγαν Σπύρο και του άρεσε το ποδόσφαιρο.
Μία μέρα τραυματίστηκε σοβαρά και πήγε στον γιατρό και έβαλε γύψο.
Όταν πήγε στο σπίτι είδε τηλεόραση.
Μετά από λίγο ήρθε ο φίλος του ο Χρήστος.
– Γεια Σπύρο, τι κάνεις;

  • Καλά. Εσύ;
  • Μια χαρά!

Όταν έβγαλε το γύψο του λέει: πάμε για μπάλα;
Στο δρόμο συναντήσανε το Γιάννη και το φίλο του το Μανώλη.
Μόλις έφτασαν στο γήπεδο είδαν πολλά παιδιά, έπαιξαν ποδόσφαιρο και η ομάδα τους νίκησε με διαφορά 6-0 γκολ!!!!!
Και έτσι τελείωσε αυτή η ιστορία.

Βαγγέλης – Γιώργος – Ιωάννης