Feed
Άρθρα
Σχόλια

    Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 η Δ΄ τάξη του Δημοτικού σχ. Γέφυρας επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Βερτίσκου. Ο Βερτίσκος, ένα παλιό χωριό χτισμένο μέσα σ’ ένα δάσος με βελανιδιές, βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού Βερτίσκος, 25 χμ. ΒΔ του Λαγκαδά.

    Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος σε  πρόγραμμα ενημέρωσης, με θέμα “Οι νερομάνες του Βερτίσκου”.  Στην αρχή οι υπεύθυνοι του Κέντρου μίλησαν στα παιδιά για τη σημασία και τις χρήσεις αυτού του μοναδικού αγαθού, του νερού. Τα παιδιά ζωγράφισαν τον “κύκλο του νερού“, έπαιξαν μουσική με ποτήρια και τραγούδησαν την “Περπερούνα”.

   Στη συνέχεια τα παιδιά με τις συνοδούς τους επισκέφτηκαν τις πηγές (νερομάνες) που βρίσκονται σε ρεματιά πολύ κοντά στο χωριό. Αν κι έκανε κρύο κι υγρασία, τα παιδιά ευχαριστήθηκαν που περπάτησαν μες στη φύση και που είδαν τις πηγές και το νερό, όπως ανέβλυζε μέσα από τη γη.

     Μετά οι μαθητές επέστρεψαν στο Κ.Π.Ε., όπου οι υπεύθυνοι τους μίλησαν για την έλλειψη νερού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, καθώς  και για τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού, του σημαντικότερου αγαθού για τη ζωή. 

 vertiscos3.JPG  vertiscos4.JPG vertiscos2.JPG

 vertiscos6.JPG  vertiscos5.JPG  vertiscos7.JPG     

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή στο Κ.Π.Ε. και τις νερομάνες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων