Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εντάσσεται από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) λόγω του κορονοϊού.

Κατά τις ημέρες που δεν θα γίνεται διά ζώσης διδασκαλία, θα πραγματοποιούνται μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με το πρόγραμμα webex. Το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι ώρες μαθημάτων  (2.10-5.20  μ.μ.) θα είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας. Θα ενημερωθείτε μέσω email πιο αναλυτικά από τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων, εφόσον χρειάζεται κάποια επιπλέον διευκρίνιση ή υπάρχει αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τις εγγραφές στην Α΄ τάξη, καθώς και για όσους/ες μαθητές/τριες χρειάζονται κάποιο βιβλίο. Ισχύουν οι ημέρες και οι ώρες επίσκεψης στο σχολείο, για όσες επισκέψεις γονέων έχουν έως τώρα προγραμματιστεί τηλεφωνικά. Παρακαλούνται όσοι γονείς δεν έχουν ακόμα κανονίσει την επίσκεψή τους για την εγγραφή στην Α΄ τάξη, να επικοινωνήσουν με το δημοτικό σχολείο στο τηλέφωνο 2310 715338. 

ο διευθυντής του σχολείου 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού  Σχολείου για το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνονται

από 1 έως και 20 Μαρτίου 2021

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2015.

Εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο από τις 8.30 πμ.  μέχρι τις 12 μμ.

Επικοινωνήστε στο τηλ. 2310715338 για να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα επίσκεψής σας στο σχολείο. Κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο θα πρέπει να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή:

  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια μέχρι την ημερομηνία εγγραφής.
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου  η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα/κηδεμόνα του παιδιού για την εγγραφή του στο Δημοτικό Σχολείο.
  • Το Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού αναζητείται από το Δημοτικό Σχολείο και δεν χρειάζεται να το φέρει ο ίδιος ο γονέας.

Για τους αλλοδαπούς μαθητές/τριες χρειάζεται

Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, ή

Πιστοποιητικό Γέννησης ή  Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης,

επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά.

  • Από το Δημοτικό Σχολείο θα δοθεί στους γονείς το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (ΑΔΥΜ) και θα συμπληρωθεί από παιδίατρο ή γενικό ιατρό ή παθολόγο Δημόσιου Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή από ιδιώτη γιατρό. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) κατατίθεται στο σχολείο το αργότερο έως το τέλος  Σεπτεμβρίου. Το ΑΔΥΜ είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στο μάθημα της Γυμναστικής.

Γέφυρα, 26/2/2021

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χαλκηδόνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και για την πρόληψη ατυχημάτων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών από τις σχολικές μονάδες.

Τις ημέρες αυτές θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης με το πρόγραμμα webex. Το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι ώρες μαθημάτων  (2.10-5.20  μ.μ.) θα είναι όπως ήταν και κατά την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας.

Θα ενημερωθείτε πιο αναλυτικά από τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων, εφόσον χρειάζεται κάποια περαιτέρω διευκρίνιση ή υπάρχει αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

ο διευθυντής του σχολείου

Σύμφωνα με τους επικρατέστερους σχετικούς ορισμούς,  ένα μουσικό άλμπουμ (ή συλλογή) ονομάζεται το σύνολο των τραγουδιών τα οποία είναι καταγεγραμμένα σε ένα μέσο και προσφέρονται με αυτή τη συσκευασία στο κοινό.

Κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης, ψάχνοντας διάφορους τρόπους προκειμένου να γίνει το μάθημα της μουσικής λίγο πιο ενδιαφέρον σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο, συνάντησα την ιδέα της δημιουργίας ενός μουσικού άλμπουμ, όπως φαίνεται στον σύνδεσμο sway.office.com

Έτσι, ζήτησα από τα παιδιά του σχολείου μας να ετοιμάσει το καθένα την δική του κατασκευή με σκοπό να μοιραστούμε τις δημιουργίες μας μεταξύ μας και να γνωρίσουμε με αυτό τον τρόπο ο ένας τον άλλο λίγο περισσότερο. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη από όσο μπορεί να φανεί σε μερικές φωτογραφίες, και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Τα έργα των παιδιών θα παραμείνουν στους διαδρόμους τους σχολείου μας για αρκετό καιρό και οι μαθητές θα μπορούν να προσθέτουν καινούριες δημιουργίες όποτε το επιθυμούν.

Από πλευράς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αφιέρωσαν τον χρόνο και τον κόπο τους σε αυτό το εγχείρημα και να τους υποσχεθώ ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ να βρίσκω ενδιαφέροντες τρόπους να διοχετεύουν την ενεργητικότητα και την δημιουργικότητα  τους.

Πάνος Λαδάς

Δάσκαλος Μουσικής

Αγαπητοί γονείς

Από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αρχίζουν πάλι τα μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα επίσης θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και το πρόγραμμα σίτισης.

Όλοι οι κανόνες καθαριότητας και χρήσης της μάσκας στην τάξη ή στο διάλειμμα ισχύουν όπως και πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται το πρωί κανονικά στο σχολείο από τις 8.00 πμ. έως τις 8.15 και θα αποχωρούν την ώρα που σχολάει η κάθε τάξη, όπως και πριν:

Η Α΄ τάξη στη 1.00 μμ.

η Β΄ τάξη στη 1.05 μμ.

η Γ΄ τάξη στη 1.10 μμ.

η Δ΄ τάξη στη 1.15 μμ.

η Ε΄ τάξη και η Στ΄ τάξη στη 1.20 μμ.

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την ώρα που οι μαθητές/τριες αποχωρούν και εσείς οι γονείς και κηδεμόνες περιμένετε στο πεζοδρόμιο, θα είναι ανοιχτή και η μεγάλη συρόμενη πόρτα της αυλής. Οι τάξεις Α΄, Β΄1, Γ΄1, Δ΄1, Ε΄και Στ΄1 θα εξέρχονται από την συρόμενη πόρτα της αυλής και οι τάξεις Β΄2, Γ΄2, Δ΄2 και Στ΄2 θα εξέρχονται από την κανονική πόρτα της αυλής (του θυροτηλεφώνου.)

Σε κάθε περίπτωση (π.χ. βροχή) οι γονείς/κηδεμόνες δεν πρέπει να εισέρχεστε στον χώρο της αυλής και στο σχολείο. Εάν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να μπείτε στο κτίριο του σχολείου, όπως η χορήγηση βεβαίωσης επίσκεψης γονέα κ.ά., επικοινωνήστε πρώτα με τον διευθυντή του σχολείου. Τηλ. σχολείου 2310715338.

Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που συνοδεύετε τα παιδιά σας από και προς το σχολείο, θα πρέπει να στέλνετε μήνυμα SMS στο 13033 (αριθμός 4) με το κινητό σας. Παράλληλα οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν στη τσάντα τους το έντυπο της βεβαίωσης κίνησης που σας έχει δοθεί από το σχολείο. Αν έχει χαθεί, θα πρέπει να το ξαναεκτυπώσουμε.

Θα πρέπει επίσης όλοι οι γονείς και κηδεμόνες που περιμένετε στο πεζοδρόμιο να σχολάσουν τα παιδιά σας, να μην συνωστίζεστε, να κρατάτε την απαραίτητη απόσταση και να χρησιμοποιείτε  μάσκα.

Τέλος, θα παρακαλέσω τους γονείς και τα παιδιά που θα επιθυμούσαν να κεράσουν τους συμμαθητές τους λόγω της γιορτής τους, να το αποφύγουν για αυτήν τη χρονική περίοδο, διότι κανονικά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπεται να γίνονται ανταλλαγές αντικειμένων στο σχολικό περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία σας.

Ο διευθυντής του σχολείου

Όλα τα Δημοτικά Σχολεία ξεκινούν πάλι τη διά ζώσης διδασκαλία από τη

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και πριν το έκτακτο λόγω κορονοϊού κλείσιμο των σχολείων.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου δεν θα γίνουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων