Feed
Άρθρα
Σχόλια

Όπως γνωρίζετε, από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ξεκινάει πάλι το Δημοτικό Σχολείο.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες, με λήξη στις 26 Ιουνίου.

Καθημερινά η έναρξη των μαθημάτων θα γίνεται στις 8.15.

Όλα τα τμήματα θα έρχονται κάθε μέρα εκτός από τη Β΄2 και την Στ΄ τάξη που έχουν χωριστεί σε υποτμήματα. (Έχει γίνει η ενημέρωση των γονέων που έχουν παιδιά σε αυτά τα τμήματα.)

Οι μαθητές/τριες θα μπορούν να έρχονται στον χώρο του σχολείου οπωσδήποτε μετά τις 8 πμ. και όχι νωρίτερα από τις 8.

Θα υποδειχθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς ο χώρος προαυλισμού της κάθε τάξης.

Η λήξη των μαθημάτων θα γίνεται ως εξής:

Α΄ τάξη στη 1.00

Β΄ τάξη στη 1.05

Γ΄ τάξη στη 1.10

Δ΄ τάξη στη 1.15 και

Ε΄ και ΣΤ΄ στη 1.20.

Σε συνεννόηση με τα Νηπιαγωγεία, οι γονείς που έχουν παιδιά και στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό, ειδικά στις τάξεις Α΄ και Β΄, θα παίρνουν τα παιδιά τους από τα Νηπιαγωγεία στις 12.50.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει για την ώρα.

Το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» θα ξαναρχίσει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου. Οι μαθητές/τριες θα παίρνουν το γεύμα για το σπίτι.

Το κυλικείο θα είναι κλειστό και θα πρέπει τα παιδιά να φέρνουν κάτι από το σπίτι για φαγητό.

Δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους χρήματα και διάφορα παιχνίδια, μπάλες κτλ., διότι δεν επιτρέπονται οι μπάλες και γενικότερα τα ομαδικά παιχνίδια ούτε η χρήση παιχνιδιών ή αντικειμένων που μπορεί να δοθούν από τον έναν στον άλλον.

Επίσης όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε ένα καπέλο για τον ήλιο και ένα μπουκάλι με νερό. Δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση, γιατί πολλά παιδιά βάζουν το στόμα τους στη βρύση.

Θα πρέπει να προσέχουμε όλοι,

να κρατάμε μεταξύ μας απόσταση 1,5 μέτρο,

να πλένουμε τα χέρια μας με κρεμοσάπουνο και άφθονο νερό,

να βάζουμε στα χέρια μας αντισηπτικό που υπάρχει σε κάθε τάξη,

να μη βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια,

να μην αγγίζουμε πράγματα που ανήκουν σε άλλους μαθητές.

Η χρήση της μάσκας και των γαντιών είναι προαιρετική.

Όσοι μαθητές ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν στην οικογένειά τους μέλος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν δικαιολογημένα να απουσιάζουν από το σχολείο για αυτό το χρονικό διάστημα. Οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να υπογράψουν και να καταθέσουν στο σχολείο μία υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986. Η υπεύθυνη δήλωση δίνεται από το σχολείο.

Ο διευθυντής του σχολείου

Διαβάστε επίσης τα σχετικά έντυπα του ΕΟΔΥ:

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα δημοτικά σχολεία

Αφίσα με τα βήματα για το σωστό πλύσιμο των χεριών

Αφίσα για την υγιεινή των χεριών

Πώς θα πρέπει να μιλάω στα παιδιά για τον COVID-19

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού  Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021 θα γίνονται

από 15 έως και 29 Μαΐου 2020.

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν το 2014.

Εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο από τις 11 πμ.  μέχρι τις 2 μμ.

Επικοινωνήστε στο τηλ. 2310715338 για να ορίσουμε την ημέρα και την ώρα επίσκεψή σας στο σχολείο. Κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο θα πρέπει να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή:

  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια μέχρι την ημερομηνία εγγραφής.
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου  
  • Το Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού αναζητείται από το Δημοτικό Σχολείο και δεν χρειάζεται να το φέρει ο ίδιος ο γονέας.

Για τους αλλοδαπούς μαθητές/τριες χρειάζεται Πιστοποιητικό Γέννησης ή  Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά.

  • Από το Δημοτικό Σχολείο θα δοθεί το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (ΑΔΥΜ) και θα συμπληρωθεί από παιδίατρο ή γενικό ιατρό ή παθολόγο Δημόσιου Νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας ή από ιδιώτη γιατρό. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) κατατίθεται στο σχολείο το αργότερο έως το τέλος  Σεπτεμβρίου. Το ΑΔΥΜ είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στο μάθημα της Γυμναστικής.

14 Μαΐου 2020

Ο Διευθυντής του σχολείου

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου θα λειτουργήσουν και πάλι τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της χώρας, εφόσον δεν διαπιστωθεί μέχρι τότε αύξηση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Αγαπητοί γονείς, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους κωδικούς εισόδου στην ηλεκτρονική τάξη eclass και δεν μπορείτε να κάνετε είσοδο, σας παρακαλώ να ενημερώστε το σχολείο είτε με email είτε τηλεφωνικώς.

email σχολείου: mail@dim-gefyr.thess.sch.gr

τηλέφωνο: 2310715338

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της χώρας και μετά το Πάσχα, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση  αποφασίστηκε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παραμείνουν κλειστά έως και τις 10 Μαΐου.

Από τις 8 Απριλίου η πρόσβαση από κινητά δίκτυα σε ψηφιακές πλατφόρμες και ιστοσελίδες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα είναι χωρίς χρέωση. Όσοι/ες δηλαδή χρησιμοποιείτε τις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του σχολείου ή άλλες ιστοσελίδες τους Υπουργείου Παιδείας, δεν θα χρεώνεστε με τα πρόσθετα δεδομένα.                                                                                                         Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων