Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνω ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχει ανακοινώσει για τους μαθητές των σχολείων οδηγίες για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού (Covid-19, γρίπη Α, κ.ά.)

Οι βασικές οδηγίες σάς είναι γνωστές και θα πρέπει να τις υπενθυμίζουμε, γονείς και εκπαιδευτικοί, καθημερινά στα παιδιά.

  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, σε διάφορες περιπτώσεις όπως:

               όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα,

               πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας,

               πριν και μετά το φαγητό.

Πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και τα στεγνώνουμε με χειροπετσέτες μίας χρήσης, τις οποίες μετά ρίχνουμε στον κάδο.

  • Χρησιμοποιούμε τακτικά αντισηπτικό διάλυμα που υπάρχει στις αίθουσες.
  • Τηρούμε αποστάσεις όσο είναι δυνατό και δεν συνωστιζόμαστε.
  • Αποφεύγουμε να βάζουμε τα χέρια μας στο πρόσωπο, στη μύτη, στο στόμα, στα μάτια. Πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν αγγίξουμε το πρόσωπό μας, και μετά.
  • Όταν θέλουμε να βήξουμε ή να φτερνιστούμε, βάζουμε τον αγκώνα μας μπροστά από το στόμα ή βάζουμε ένα χαρτομάντιλο το οποίο αμέσως μετά το ρίχνουμε στον κάδο.
  • Εάν κάποιο παιδί παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή κτλ.) ή έχει θετικό αποτέλεσμα για Covid-19, γρίπη Α κτλ., πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.
  • Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού, χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων.
  • Οι εκπαιδευτικοί επίσης φροντίζουν να ανοίγουν τακτικά τα παράθυρα και να αερίζονται οι αίθουσες.

Διαβάστε την σχετική εγκύκλιο:

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού

Σας παρακαλώ πολύ να ενημερώνετε τηλεφωνικώς το σχολείο σε περίπτωση που το παιδί σας είναι θετικό σε Covid-19, γρίπη Α κτλ.

 τηλ. σχολείου 2311 232426 και 2310 715338

                                                                                         Γέφυρα, 9 Ιανουαρίου 2024

                                                                                             Ο διευθυντής του σχολείου

Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ οι μαθητές της Ε’ τάξης, δημιούργησαν ένα όμορφο ηλεκτρονικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο!
Μέσα από υπέροχες εικόνες, δημιουργίες και θερμές ευχές, μας ταξιδεύουν και μας χαρίζουν λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων!  Καλές Γιορτές με υγεία και αγάπη από την Ε’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γέφυρας!!!

Στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε., οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες εικόνες από “σύννεφα” λέξεων. Χρησιμοποίησαν λέξεις – ευχές για τα Χριστούγεννα, οι οποίες δημιουργούν όμορφες χριστουγεννιάτικες εικόνες! Οι εικόνες και οι ευχές των παιδιών προστέθηκαν σε ένα όμορφο ηλεκτρονικό βιβλίο, το οποίο και σας παρουσιάζουν με αγάπη!

https://read.bookcreator.com/ls5K1IxFxtSQqm2dktP8xgYW5UH3/XaWPWS8gSU2FnTsl9ietlw/X1QN1hmAR3WxQWQ6XLMkPA

  • Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, μεταμορφώθηκαν σε μικρά πονηρά ξωτικά του Άγιου Βασίλη και είναι έτοιμα για σκανταλιές! Το κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του ξωτικό, εμπνευσμένο από το παραμύθι “Μικροί κύριοι, μικρές κυρίες”! Γνωρίστε τα μικρά ξωτικά μας…

https://read.bookcreator.com/ls5K1IxFxtSQqm2dktP8xgYW5UH3/NNuhCFlkTg-MRiV6VymFvg/38LinpTRT-ea8p7LwFUt7w

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας η διατροφολόγος – διαιτολόγος κ. Σοφία Καβρακύρη η οποία ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων για τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Παρουσίασε με εικόνες και εξήγησε με κατανοητό τρόπο  στους μαθητές τις τρεις βασικές ομάδες στοιχείων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη) που υπάρχουν στις τροφές  και ότι πρέπει καθημερινά να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή που να βασίζεται στις αρχές της γνωστής σε όλους τροφικής πυραμίδας: Να καταναλώνουμε καθημερινά δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Συχνά μέσα στην εβδομάδα να τρώμε γαλακτοκομικά προϊόντα. Να προτιμούμε το ελαιόλαδο. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα να τρώμε λαδερά φαγητά (φασολάκια, μπάμιες, αρακάς κτλ.) Επίσης μία ή δύο φορές την εβδομάδα να τρώμε όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια), κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό, κοτόπουλο και ψάρι. Λιγότερο συχνά και όχι κάθε μέρα, να τρώμε γλυκά (σοκολάτες, μπισκότα, κρουασάν, παγωτά κτλ.) και αναψυκτικά, γιατί η υπερκατανάλωση αυτών των τροφών οδηγεί στην παχυσαρκία. Να πίνουμε επίσης καθημερινά 8 ποτήρια νερό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 7 1

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4

Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έφαγαν ένα απλό αλλά υγιεινό δεκατιανό: Φέτες ψωμί με ελαιόλαδο από τις ελιές που μάζεψαν πέρυσι οι τάξεις από τα ελαιόδεντρα της αυλής του σχολείου. Για περισσότερη γεύση, πασπαλίσαμε τις φέτες με αλατορίγανη και πραγματικά έγιναν …ανάρπαστες!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 2 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 5 ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6   ΕΛΙΕΣ 1 ΕΛΙΕΣ 2 ΕΛΙΕΣ 3

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Σοφία Καβρακύρη που αφιέρωσε χρόνο από την εργασία της και μας ενημέρωσε πάνω στο τόσο σημαντικό θέμα της ισορροπημένης διατροφής των παιδιών. Ευχαριστούμε επίσης τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που αγόρασε κι έφερε στο σχολείο τα ψωμιά που χρειάστηκαν για το δεκατιανό των παιδιών.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο εκπρόσωποι της  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ενημέρωσαν τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης για ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Οι κυρίες Αντιγόνη και Εύα τόνισαν, ότι σε περίπτωση που κάποιος συνομιλητής ή συμπαίκτης μας στο διαδίκτυο μάς μιλάει προσβλητικά,  μας εκφοβίζει ή μας απειλεί, θα πρέπει αμέσως να σταματάμε κάθε επικοινωνία μαζί του και να ενημερώνουμε τους γονείς μας και την υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης, ότι δεν πρέπει μέσω του διαδικτύου να δίνουμε προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες για την οικογένειά μας σε αγνώστους, γιατί δεν γνωρίζουμε πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

20231017 130458

20231017 124103

20231017 121352 20231017 121639   20231017 125733

Χρήσιμες συμβουλές προς τα παιδιά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο:

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ

Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο στο

cyberkid.gov.gr

τηλέφωνο: 11188

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων