Αρχεία για Σεπτέμβριος, 2021


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού. Ελήφθησαν μέτρα για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μεταξύ των μαθητών διαφορετικών τάξεων. Συγκεκριμένα ορίστηκαν έξι διαφορετικά σημεία στο προαύλιο όπου οι μαθητές ανά τάξη πραγματοποίησαν διάφορα προγράμματα.

Χόρεψαν χορούς διαφόρων ειδών, έπαιξαν με σχοινάκια, έκαναν σκυταλοδρομία, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, μήλα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Οι μαθητές έρχονται, τα χελιδόνια φεύγουν

Μπήκε το φθινόπωρο, ημερολογιακά και κλιματολογικά και όπως κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν, ενώ τα χελιδόνια ετοιμάζονται να φύγουν για το μακρινό τους ταξίδι.

Σήμερα το πρωί στο σχολείο μας έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός από δύο ιερείς. Τον Αγιασμό παρακολούθησε αντιπροσωπεία μαθητών από όλες τις τάξεις και στη συνέχεια αγιάστηκαν και οι υπόλοιποι στις τάξεις τους. Στη συνέχεια μοιράστηκαν τα βιβλία. Επίσης μοιράστηκαν και τετράδια, μολύβια και γόμες σε όλους τους μαθητές, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Το πρωί έγινε έλεγχος στα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των μαθητών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, ενώ όλοι φορούσαν μάσκες.

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για  όλους τους/τις μαθητές/τριες. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη  αρνητικού αποτελέσματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος δηλαδή  διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) θα  διενεργηθεί προ Δευτέρας και Πέμπτης   έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο θα γίνει με  επίδειξη  αρνητικού αποτελέσματος την Δευτέρα  και την Πέμπτη. Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στη σχολική μονάδα στις 8.15. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία γονέων. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), το οποίο θα πραγματοποιηθεί έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα, την προστατευτική μάσκα και τσάντα για την παραλαβή των διδακτικών βιβλίων. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 10.00. Παρακαλούμε πολύ να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο. Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν με το μαθητικό λεωφορείο. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργεί προσωρινά. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι το κυλικείο δεν λειτουργεί.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

                                                                                           Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                                                        Ντούζα Δήμητρα


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων