Την Παρασκευή, 5/11/21, η Γ και Δ δημοτικού επισκέφτηκε το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων.
Στόχος της επίσκεψης ήταν οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν την ιστορία των εθνικών κρατών που δημιουργήθηκαν στα Βαλκάνια τον 19ο αιώνα (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο) και την υποδούλωση μεγάλου πληθυσμού εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Επίσης έμαθαν ότι οι Βαλκανικοί Πόλεμοι αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, και τις λαμπρότερες στιγμές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Συγκεκριμένα, εάν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι δεν είχαν επιτυχημένη έκβαση για την Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να μην είχε απελευθερωθεί η Μακεδονία και η Θράκη.
Στις αίθουσες του κτιρίου οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να δουν εκθέματα όπως όπλα, ξίφη, στρατιωτικές στολές, μετάλλια, πίνακες, λιθογραφίες, χάρτες, φωτογραφίες, διάφορα κειμήλια από τους Βαλκανικούς Πολέμους, μια ιδιόχειρη κάρτα του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως επίσης και αντίγραφο του πρωτοκόλλου παράδοσης της Θεσσαλονίκης. Επίσης επισκέφθηκαν τον τάφο του Χασάν Ταχσίν Πασά που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του μουσείου. Στο ίδιο ταφικό μνημείο έχουν εναποτεθεί και τα οστά του υιού και υπασπιστού του Κενάν Μεσαρέ.
Το μουσείο, δημιουργήθηκε το 1999 όταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας αγόρασε την έπαυλη αυτή για να την αξιοποιήσει ως Μουσείο. Η Γέφυρα, το χωριό όπου βρίσκεται το μουσείο απέχει 25 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας.