Το σεντούκι με τους κρυμμένους θησαυρούς!!!

Έτσι όπως ξεκινήσαμε έτσι και τελειώσαμε, στο Δημοτικό Κατάστημα Εμπορίου!!!! Ο πρόεδρος ζήτησε από τους μικρούς ντετέκτιβ του σχολείου μας να λύσουν  ένα μυστήριο.  Οι προσπάθειες οι δικές ας αλλά και άλλων παιδιών από τα σχολεία με τα οποία συνεργαστήκαμε έφεραν αποτέλεσμα , καταφέραμε και λύσαμε το μυστήριο!!!!

Οι μικροί ντετέκτιβ μας ένα χρόνο τώρα ψάχνουν και ανακαλύπτουν πολύτιμους παραδοσιακούς θησαυρούς του τόπου μας όπως μύθους, έθιμα, προφορικές παραδόσεις, χορούς, παραδοσιακά παιχνίδια, έκαναν όμορφα ταξίδια στις γεύσεις , τις μυρωδιές ,στη παραδοσιακή μουσική. Με κάθε θησαυρό που ανακάλυπταν έφταναν και πιο κοντά στο κλειδί που θα άνοιγε το μπαούλο με τους θησαυρούς που μας έστειλε ο φίλος μας από την Κρήτη  ο Γλαύκος το Δελφινάκι.

 

 

 

 

 

 

Έτσι όταν πήραμε το γράμμα από τον πρόεδρο ότι στο Δημοτικό κατάστημα έφτασε ένα μπαούλο  , με το κλειδί που βρήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης πήγαμε για να δούμε αν μπορούμε να το ανοίξουμε. Και τα καταφέραμε ανοίξαμε το μπαούλο και ανακαλύψαμε τι θησαυρούς έκρυβε.

 

Οι πολύτιμοι θησαυροί που έκρυβε το μπαούλο ήταν τα ίδια τα παιδιά μας γιατί όλη αυτή τη χρονιά ήταν μια ομάδα , μια παρέα που έμαθε να συνεργάζεται , να βοηθάνε , να αγαπάνε και κυρίως να γελάνε !

Μέσα στο σεντούκι ήταν ένας ακόμη θησαυρός , μια λέξη με μεγάλη σημασία , η  λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Τα παιδιά μας κατάλαβαν με τις δράσεις που κάναμε πόσο σημαντική και σπουδαία είναι αυτή η έννοια και ότι μόνο στα πλαίσια ενός τέτοιου πολιτεύματος μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων, να γίνουμε ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες της κοινωνίας μας.

Εκπαιδευτικοί: Γούλα Μαρία, Ζανίδου Κωνσταντινιά, Μ.αυροπούλου Γενοβέφα, ΤσίρκαΠολυξένη, Κατσάλη Ευγενία

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *