Πρωτιά της Ε΄και ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Bravo Schools»!

Τα παιδιά μας της Ε΄ και της ΣΤ ‘ τάξης ευαισθητοποιημένα με την προστασία του περιβάλλοντος  ασχολήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 με το θέμα της ανακύκλωσης και πήραν  το πρώτο βραβείο στον διαδικτυακό διαγωνισμό του προγράμματος « Ζωή Χωρίς Σκουπίδια» του σχολικού δικτύου ‘Bravo Schools’ . Ένας διαδραστικός πίνακας και ένας προβολέας κοσμούν μια ακόμα τάξη μας . Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους Ξανθόπουλο Κωνσταντίνο , Γουγούση Πετρούλα και Μένια Γρηγοράσκου για την προσπάθειά τους και την επιτυχία τους αυτή. Κι ένα ηχηρό μήνυμα από τα παιδιά για όλους μας «Ανακυκλώστε ,επαναχρησιμοποιήστε ,μειώστε τα απορρίμματά σας …σώστε τον πλανήτη μας!»

Επίσης τα παιδιά και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες  προς το ‘’Bravo Schools ‘’ !

 

 

 

Η γιορτή για τη 17 Νοέμβρη!

Μέσα από  το θεατρικό δρώμενο της  Ντενεκεδούπολης από τη Β τάξη ,  το χρονικό εκείνης της ημέρας από τη Δ΄τάξη  αλλά και με τα τραγούδια από τις Ε΄ και ΣΤ΄τάξεις ,οι μικροί μας μαθητές της απαίτησαν φόρο τιμής στους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας αλλά και στους δασκάλους   τους Γούλα Μαρία , Κετσίδη Παντελή, Γουγούση Πετρούλα και Ξανθόπουλο Κωνσταντίνο για την όμορφη και συγκινητική γιορτή που μας χάρισαν!!

Αυτή την ημέρα όμως  με ένα τραγούδι από τους συμμαθητές του τιμήσαμε και  τον δικό μας μικρό αγωνιστή, το δικό μας παλικάρι ,τον ήρωα της καρδιάς μας ,τον Μηνά μας!!!!

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου!

Οι μικροί  μαθητές της Α΄ και Γ ΄τάξης και οι δασκάλες τους Τσίρκα Ξένια και Μαυροπούλου Γενοβέφα μας  παρουσίασαν το θεατρικό  έργο << Ο χαρταετός της Ειρήνης>>  για να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων  στους επίδοξους κατακτητές του! Την γιορτή έντυσαν με τα τραγούδια τους οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους Ξανθόπουλου Κωνσταντίνου και Γουγούσης Πετρούλας. Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και παραστάτες της ΣΤ΄ τάξης. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη γιορτή που μας παρουσίασαν!!!

Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο!

Το σχολείο μας, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα». Σκοπός του εγχειρήματος είναι να αξιοποιηθεί ο ελεύθερος οικογενειακός χρόνος προς όφελος των παιδιών. 

Στα πλαίσια  λοιπόν αυτού του προγράμματος  τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/μαθητριών θα παραμένουν στο σχολείο τις δύο (2) τελευταίες Παρασκευές του εκάστοτε μήνα. Η ενημέρωση των γονέων θα γίνει με σχετικό έντυπο σημείωμα.

Το τέλος της σχολικής χρονιάς 2018- 2019!

Έφτασε το τέλος μιας ακόμη σχολικής χρονιάς ! Μια χρονιά γεμάτη χαρές, δυσκολίες , επιτυχίες, προβληματισμούς, χαμόγελα, δάκρυα, βραβεύσεις, πρωτιές, ατυχίες!!! Μια χρονιά γεμάτη με συναισθήματα και εμπειρίες που μόνο τα παιδιά μπορούν να μας χαρίσουν!!

Τα παιδιά της Έκτης τάξης άνοιξαν τα φτερά τους και την αγκαλιά τους για να μας αποχαιρετήσουν!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ( παλιό και νέο ) γιατί είναι πάντα δίπλα μας συμπαραστάτες και στήριγμά μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κυρίους Πέιτση Ιωάννη , Πέιτση Δημήτρη και Σούδη Ανδρέα για την ώρα και τον κόπο που διέθεσαν !! Έψηναν ακούραστοι για ώρες σουβλάκια για τα παιδιά μας στην τελευταία εκδρομή μας!

                            Καλό   Καλοκαίρι σε όλους!!!!!

 

Όλοι μαζί καταφέραμε να σπάσουμε ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες!

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς μπήκε στα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες!!!!!!!!

Η επίσημη ιστοσελίδα του Guinness World Record!

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/113281-largest-human-jigsaw-puzzle-piece

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 με τη συμμετοχή 1702 εθελοντών, μαθητών και εκπαιδευτικών 
από σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες 
για το μεγαλύτερο ανθρώπινο κομμάτι παζλ!!! (Largest human jigsaw puzzle piece). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας 
Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον αυτισμό, στην Καστοριά.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια!! Όλοι μαζί καταφέραμε να σπάσουμε το Ρεκόρ!!

Παρακάτω είναι η σχετική δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του Guinness World Records:
https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/113281-largest-human-jigsaw-puzzle-piece

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
Η Πρόεδρος
Ζάγκα Αριστούλα


Όλοι μαζί καταφέραμε να σπάσουμε το Ρεκόρ!!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου συμμετείχε σε αυτή την υπέροχη προσπάθεια μαζί με δεκάδες
σχολεία από τη Δυτική Μακεδονία και με χιλιάδες μαθητές!

Το σεντούκι με τους κρυμμένους θησαυρούς!!!

Έτσι όπως ξεκινήσαμε έτσι και τελειώσαμε, στο Δημοτικό Κατάστημα Εμπορίου!!!! Ο πρόεδρος ζήτησε από τους μικρούς ντετέκτιβ του σχολείου μας να λύσουν  ένα μυστήριο.  Οι προσπάθειες οι δικές ας αλλά και άλλων παιδιών από τα σχολεία με τα οποία συνεργαστήκαμε έφεραν αποτέλεσμα , καταφέραμε και λύσαμε το μυστήριο!!!!

Οι μικροί ντετέκτιβ μας ένα χρόνο τώρα ψάχνουν και ανακαλύπτουν πολύτιμους παραδοσιακούς θησαυρούς του τόπου μας όπως μύθους, έθιμα, προφορικές παραδόσεις, χορούς, παραδοσιακά παιχνίδια, έκαναν όμορφα ταξίδια στις γεύσεις , τις μυρωδιές ,στη παραδοσιακή μουσική. Με κάθε θησαυρό που ανακάλυπταν έφταναν και πιο κοντά στο κλειδί που θα άνοιγε το μπαούλο με τους θησαυρούς που μας έστειλε ο φίλος μας από την Κρήτη  ο Γλαύκος το Δελφινάκι.

 

 

 

 

 

 

Έτσι όταν πήραμε το γράμμα από τον πρόεδρο ότι στο Δημοτικό κατάστημα έφτασε ένα μπαούλο  , με το κλειδί που βρήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης πήγαμε για να δούμε αν μπορούμε να το ανοίξουμε. Και τα καταφέραμε ανοίξαμε το μπαούλο και ανακαλύψαμε τι θησαυρούς έκρυβε.

 

Οι πολύτιμοι θησαυροί που έκρυβε το μπαούλο ήταν τα ίδια τα παιδιά μας γιατί όλη αυτή τη χρονιά ήταν μια ομάδα , μια παρέα που έμαθε να συνεργάζεται , να βοηθάνε , να αγαπάνε και κυρίως να γελάνε !

Μέσα στο σεντούκι ήταν ένας ακόμη θησαυρός , μια λέξη με μεγάλη σημασία , η  λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Τα παιδιά μας κατάλαβαν με τις δράσεις που κάναμε πόσο σημαντική και σπουδαία είναι αυτή η έννοια και ότι μόνο στα πλαίσια ενός τέτοιου πολιτεύματος μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων, να γίνουμε ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες της κοινωνίας μας.

 

Μήλο μου κόκκινο, παραδοσιακός χορός.

Το σεντούκι με τους κρυμμένους  θησαυρούς, η παραδοσιακή μας μουσική και οι παραδοσιακοί μας χοροί έγινα η γέφυρα για να ενωθούν εννιά σχολεία και 250 μαθητές . Όλοι μαζί χόρεψαμε μια όμορφη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού  << Μήλο μου κόκκινο>>!