Ο μικρός ανθόκηπος του σχολείου μας!!

Στο πλαίσιο της Πρωτομαγιάς και του Προγράμματος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι μαθητές της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση και εποπτεία των εκπ/κών των τμημάτων κ. Μαυροπούλου Γενοβέφας και Βουνοτρυπίδου Ανδριάννας, φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια του σχολείου, συμβάλλοντας στον εξωραϊσμό της σχολικής αυλής.

http://11dim-ptolem.koz.sch.gr/index.php/drastiriotites/drastiriotites-2020-21

 

 

 

 

25η Μαρτίου!!!

Το σχολείο μας!

25η Μαρτίου Γιορτή Διπλή Γιορτή

O Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 με απλά λόγια για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους

Οι γυναίκες στην επανάσταση του 1821

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Η ταινία δημιουργήθηκε από το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μέσα σε κάτι περισσότερο από 5 λεπτά, οι μαθητές υποδύονται τους γνώριμους πρωταγωνιστές του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, την πόλη του Ναυπλίου, όπου κάποτε πράγματι περπατούσαν. Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας, τιμώντας τους ήρωες και τις ηρωίδες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, για την ελευθερία της πατρίδας.

Τι κρύβει το μπαούλο.

Αποστροφάκι το λαίμαργο ποντικάκι – Μαθαίνουμε την απόστροφο με την κυρία Σιντορέ

Το παραμύθι με την απόστροφο.

Πηγή: Τάξη αστεράτη.

Διαδραστρικά παιχνίδια( Πατήστε πάνω στις εικόνες)

Πηγή : inschool

Λέξεις με απόστροφο

Οι μαθητές εντοπίζουν στο κείμενο τις λέξεις που θα χάσουν το αρχικό ή το τελικό τους φωνήεν και στη θέση του θα μπει η απόστροφος.
Χρησιμοποιούμε τα βελάκια

Πηγή:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ