Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 τα παιδιά συμμετείχαν σε μια ενημέρωση-συζήτηση για την ενδοσχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό για να κατανοήσουν πλήρως ότι όλοι μας μιλάμε όταν φοβόμαστε γιατί μόνο έτσι το φαινόμενο αυτό θα εκλείψει και θα πάψει να βασανίζει παιδιά που δέχονται διακρίσεις και περιθωριοποίηση. Μίλησαν, ρώτησαν, εκφράστηκαν, κατάλαβαν και τέλος είδαν και μια ταινία που μιλάει για το bulling που δέχονταν ένα παιδί με δυσμορφία και πώς τελικά αυτό σταμάτησε με όπλο την ακεραιότητα του χαρακτήρα, την προσφορά και την υποστήριξη και φιλία που τελικά κέρδισε με τη στάση του απέναντι στους θύτες του. Η ταινία λέγεται ” το θαύμα” και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δείτε.
Μετά την παρακολούθηση αποσπασμάτων της ταινίας, ακολούθησαν κάποιες δραστηριότητες. Έτσι με τη βοήθεια των παιδιών ετοιμάστηκε μια αφίσα με ρητά-παραινέσεις που αναφέρονται στην ταινία ή στο ομώνυμο βιβλίο της R.J. Palacio. Tέλος, θέλοντας να τονιστεί τη διαφορετικότητα του καθενός, ετοιμάστηκαν αφίσες όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γράψουν τί κάνει μοναδικό τον κάθε συμμαθητή τους καθώς και τι θαυμάζουν σε αυτόν. Έτσι, ο κάθε μαθητής έχει τη δική του αφίσα που αποδεικνύει πως όπως ο Όγκι στην ταινία, έτσι κι αυτός είναι ένα θαύμα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Καρσισιώτη Αγγέλα, εκπαιδευτικό Αγγλικών του σχολείου μας που ετοίμασε όλη αυτή την πραγματικά ενδιαφέρουσα και ουσιαστική εκδήλωση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα της θυματοποίησης παιδιών από συμμαθητές τους.
Ο Μάριος, μαθητής της τρίτης τάξης που είναι αθλητής του παιδικού κικ μπόξινκ ξαναβγήκε πρωταθλητής και γέμισε το σχολείο μας χρυσά μετάλλια αφού αναδείχθηκε σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη 5 φορές πρώτος. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον χειροκροτήσουμε, να του δώσουμε συγχαρητήρια και να του ευχηθούμε πάντα επιτυχίες!!!! Μάριε κάνεις και τους γονείς σου και το σχολείο σου περήφανους που σε έχουν. Να έχεις πάντα υγεία και ευγενή άμιλλα στον αθλητισμό !!!
Τα δευτεράκια με τη δασκάλα τους έφτιαξαν την καθιερωμένη σαρακοστούλα μια και είμαστε στη σαρακοστή και μας δίνουν τη συνταγή της!!!!!
Η συνταγή
Το ζυμάρι για την Κυρά Σαρακοστή φτιάχνεται με:
1 κούπα νερό περίπου,
1 κούπα αλάτι,
3 κούπες αλεύρι
Bάζουμε όσο νερό χρειάζεται, για να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι. Το «στέγνωμά του» γίνεται σε φούρνο, όχι σε πολύ δυνατή φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά, αφού το ζητούμενο είναι να στεγνώσει και να σκληρύνει και όχι να ψηθεί!
Αυτό το ζυμάρι δεν τρώγεται, παρά μόνο φτιάχνεται για το καλό, αφού είναι αλατόζυμο, όπως το λένε. Το ζυμάρι έχει επίτηδες μεγάλη ποσότητα αλατιού, για να μπορεί να συντηρηθεί και τις 7 εβδομάδες και να μη μουχλιάσει. Δεν ήταν λίγες οι νοικοκυρές που έβαζαν μέσα ένα μικρό νόμισμα. Στο τέλος της 7ης εβδομάδας, κάθε μέλος της οικογένειας έκοβε με το χέρι ένα μικρό κομμάτι. Σε όποιον έπεφτε το νόμισμα σήμαινε ότι θα είχε την τύχη με το μέρος του!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.