Απρ 03 2015

Άρθρα του/της 26dimnik

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός δημιουργίας παιχνιδιού στο Scratch

Κάτω από: Εκδηλώσεις

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, οργανώνουν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Σκοπός του διαγωνισμού η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την υλοποίηση ενός προγράμματος ηλεκτρονικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αξιοποιώντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Το σχολείο μας συμμετέχει με τρία έργα, ένα από την Ε’ και δύο από την Στ’ τάξη, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην αντίστοιχη συλλογή.

Το σύνολο των έργων που συμμετέχουν ξεπερνά τα 100 και είναι όλα ορατά από το αποθετήριο του συνεδρίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 15 2015

Άρθρα του/της 26dimnik

Διαγωνισμός ρομποτικής

Κάτω από: Εκδηλώσεις

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά δημοτικού έλαβε μέρος ανά περιφέρεια στις αρχές του Μαρτίου. Διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Ο διαγωνισμός ρομποτικής για την Περιφέρεια Αττικής διεξήχθη στους χώρους της Ελληνογερμανικής Αγωγής, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Λόγω των πολλών συμμετοχών, τα σχολεία χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έγιναν δύο διαγωνισμοί, πρωί και απόγευμα. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες των έξι μαθητών, την 26dimnik_fomama και την 26dimnik_2003, στο πρωινό γκρουπ.


Η 26dimnik_fomama έφτιαξε ένα αυτόματο φορτηγό, ώστε όσοι μαζεύουν φύλλα/σκουπίδια από τους δρόμους να μη χρειάζεται να ανεβαίνουν για να θέσουν σε κίνηση το όχημα. Διαθέτει μικρόφωνο και αισθητήρα απόστασης. Όταν του φωνάζεις προχωρά, όταν ξαναφωνάζεις σταματά. Επίσης σταματά όποτε βρει εμπόδιο σε μικρή απόσταση.


Η 26dimnik_2003 έφτιαξε μια αυτόματη μπάρα για αυτοκίνητα. Διαθέτει μικρόφωνο και αισθητήρα απόστασης. Όταν φωνάζεις ανοίγει και κλείνει μόνη της μετά από 5 δευτερόλεπτα. Αν κάποιο αυτοκίνητο περνά ακόμα τότε σταματά.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαρ 11 2015

Άρθρα του/της 26dimnik

Σχολικά πρωταθλήματα σκάκι περιφέρειας Πειραιά

Κάτω από: ΑΛΛΑ

Το 27ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα της Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων θα διεξαχθεί στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι στις 15/3/2015. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων και όσοι διαμένουν σε αυτή.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως και τρεις ημέρες προ της ημερομηνίας των αγώνων (Πέμπτη 12/03/2015), και ώρα 21:00  ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:  piraeusnisi@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Παλιότερα Άρθρα »