Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής βιωματικής δράσης, η ομάδα «Μικροί Εξερευνητές» παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου μας τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ο μικρός φούρναρης».
Τα παιδιά παρακολούθησαν τα στάδια παραγωγής του ψωμιού, από τη σπορά του σιταριού μέχρι το τελικό προϊόν. Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν συνέκριναν τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού τα παλιά χρόνια με τα σημερινά και εντυπωσιάστηκαν με τις πληροφορίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν. Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές μας δεν έμαθαν μόνο για τη σημασία του ψωμιού στην καθημερινή μας διατροφή, αλλά και για την αξία της συνεργασίας και της δημιουργικότητας.
Συμμετέχοντας σε ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι ανακάλυψαν τα συστατικά για τη μυστική συνταγή των πιο ωραίων γλυκών κουλουριών. Έπειτα ανέλαβαν δράση! Φορώντας ποδιές και σκουφάκια, τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε μικρούς αρτοποιούς. Οργάνωσαν τα υλικά τους και με τα χεράκια τους ξεκίνησαν να ζυμώνουν το δικό τους ζυμάρι για κουλουράκια βιώνοντας με απόλαυση κάθε στάδιο αυτής της παραγωγικής διαδικασίας.
Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών απέδειξαν ότι η μάθηση γίνεται πιο ουσιαστική και ευχάριστη όταν συνδυάζεται με τη βιωματική εμπειρία!