Εικόνα κεφαλίδας Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας

Μήνας: Ιούνιος 2024

“Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου!” 3ο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού

Συγχαρητήρια

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας για την συμμετοχή τους και τη διάκρισή τους στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο: “Ένα ουράνιο τόξο στην αυλή μου!” κερδίζοντας το 3ο βραβείο στην 2η Κατηγορία: Α’ & Β’ τάξη. Οι μαθητές/τριες με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των τμημάτων του σχολείου μας έγραψαν το δικό τους παραμύθι και το αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μας κάνει να νιώθουμε όλοι μας για άλλη μια φορά υπερήφανοι για τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων που συμμετείχαν στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού:

1ο Τμήμα Παρασκευή Δημητρέλη ΠΕ70ΕΑΕ, 2ο Τμήμα Φωτεινή Κανάκη ΠΕ71, 3ο Τμήμα Χρυσούλα Κραντίνου ΠΕ71, 4ο Τμήμα Χρήστος Πούλιος ΠΕ71, 5ο Τμήμα Ευαγγελία Καμπάνη ΠΕ71 (~Συντονίστρια συγκεκριμένης δράσης).

Τα παραμύθια που κατέκτησαν τα βραβεία θα εκδοθούν σε μορφή ψηφιακού βιβλίου (e-book) ελεύθερης πρόσβασης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης , το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και το Δημοτικό Σχολείο Λητής.

Η παρουσίαση των διακριθέντων παραμυθιών και η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα στο επόμενο σχολικό έτος στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά συγχαρητήρια!!! 🙂



Λήψη αρχείου

Όλα μοιάζουν καλοκαίρι!

Καλοκαιρινές δημιουργίες μαθητών

Καλοκαιρινές χειροτεχνίες των μαθητών/τριών του σχολείου μας 🙂

Καλό καλοκαίρι! 🐬

 

~Εκπαιδευτικοί τμημάτων 3ου και 1ου: κ. Κραντίνου Χρυσούλα ΠΕ71 & κ. Δημητρέλη Εύη ΠΕ70ΕΑΕ

Καλό καλοκαίρι!

Κάρτα ευχή

Καλοκαιρινή σχολική γιορτή: Τα ναυτάκια του Αιγαίου 12/06/2024

Τα ναυτάκια του Αιγαίου Σχολική Γιορτή λήξης 2023 2024

Με μεγάλη επιτυχία χτες Τετάρτη 12/06/2024 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή σχολική γιορτή των μαθητών/τριών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας με τίτλο “Τα ναυτάκια του Αιγαίου”. Με φόντο τη γαλάζια θάλασσα, το λευκό καράβι και τα πολύχρωμα ψαράκια, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας, μας ταξίδεψαν με τα όμορφα καλοκαιρινά τραγούδια που παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν πολλά δυνατά χειροκροτήματα, επιφωνήματα θαυμασμού και ενθουσιασμού από όλους τους καλεσμένους της γιορτής μας!

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά, ο σεβαστός Πατέρας Νομικός Αντώνιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θήρας κ. Κατσίπης Νικόλαος, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θήρας κ. Αργυρού Μαρία, η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Φηρών Θήρας κ. Πελεκάνου Αρτεμία, η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Γαβαλά Άννα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” Δήμου Θήρας και Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας κ. Κουλελής Ιωάννης, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Πύργου Θήρας κ. Μπαμπαϊτη Ερμιόνη καθώς επίσης και ένας σημαντικός αριθμός των γονέων και κηδεμόνων της σχολικής μας κοινότητας.

Τα παιδιά ξεκίνησαν τη γιορτή σχηματίζοντας έναν κύκλο κρατώντας τα ξεχωριστά γαλάζια μαντήλια και με το τραγούδι : Άσπρα Καράβια τα Όνειρά μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές ακολουθούσαν ο ένας τον άλλο στον κύκλο με τα μαντήλια ψηλά στα χέρια τους καλοσωρίζοντας τους φίλους καλεσμένους στη γιορτή μας!

Στη συνέχεια, με τα καπέλα τα θαλασσινά του ναύτη κάθε μαθητής/τρια φόρεσε το καπέλο του και με το τραγούδι το Ναυτάκι του Αιγαίου το κάθε παιδί στην ομάδα μιμήθηκε τις χαρακτηριστικές ενέργειες/κινήσεις του ναύτη με πολύ κέφι και χάρισαν σε όλους πολλά χαμόγελα!

Έπειτα, τα παιδιά κάθησαν στο κέντρο της αυλής σχηματίζοντας ομάδες των δύο ατόμων που παρίσταναν τις βαρκούλες και με τον ρυθμό του τραγουδιού έδωσαν το νοήμα του ταξιδιού με τη δυνατή φράση: Τράβα μπρος!

Και ως καλοκαίρι πια αλλά και με την όλη χαρά της παιδικής ηλικίας, ακολούθησε η αναπαράσταση της σκηνής του αγαπημένου όλων μας παγωτατζή και του βοηθού του που μοιράζει παγωτά “με αγνά και φρέσκα υλικά”! Με τα παγωτά στα χέρια – χειροτεχνίες όλες φτιαγμένες με μεγάλο μεράκι από τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς- οι μαθήτριες και οι μαθητές χόρεψαν και απόλαυσαν τη χαρά του παγωτού!

Για το τέλος, με το σύνθημα του τραγουδιού “Πάμε παραλία” οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν να χορεύουν ελεύθερα με την ψυχή τους, να παρουσιάζουν κινήσεις δικές τους μοναδικές, να κρατούν κιθάρα στα χέρια τους και ρυθμικά να χορεύουν με αυτή και να νιώθεις ότι έχεις μπροστά σου έναν ταλαντούχο μουσικό! Όλα μαζί τα παιδιά φώναξαν δυνατά την ευχή τους για καλό καλοκαίρι και ευχαρίστησαν τους εκλεκτούς μας καλεσμένους με την χαρακτηριστική κίνηση της υπόκλισης!

Το ταξίδι με τα πιο όμορφα ναυτάκια του Αιγαίου υπήρξε εξαιρετικά μοναδικό και άκρως συγκινητικό για την άψογη συμμετοχή και παρουσία της μαθητικής ομάδας του σχολείου μας και από όλους μας εισέπραξαν τα πιο δυνατά χειροκροτήματα!!!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, παρουσίασαν με τον πιο όμορφο τρόπο μια δομημένη καλοκαιρινή σχολική γιορτή και απέδειξαν με όλη τους τη δύναμη ότι το σχολείο μας έχει ναυτάκια άξια και ικανά να οδηγήσουν το σχολείο μας σε όμορφες θάλασσες που σε κάθε κύμα της θα έχουν τα χέρια τους σφιχτά στο τιμόνι.

Θερμά συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικού του σχολείου, που υποστήριξε υποδειγματικά τους μαθητές/τριές μας σε όλη τη διάρκεια της γιορτής μας.

Με την ολοκλήρωση της γιορτής, υπήρξε γενναιόδωρο κέρασμα από τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Δήμου Θήρας αλλά και τους φίλους καλεσμένους του σχολείου μας! Ευχαριστούμε πολύ επίσης για τα καλοκαιρινά δώρα προς τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας από τον Σύλλογο “Ηλιαχτίδα” Δήμου Θήρας.

Ευχές πολλές για ένα χαρούμενο καλοκαίρι!!! ⛵️

 

 

 

 

Πρόσκληση καλοκαιρινής σχολικής γιορτής 2024

Πρόσκληση

H κ. Δήμητρα Μαυροκεφάλου (~ΠΕ25 Σχολική Νοσηλεύτρια) ετοίμασε το πλάνο της σχολικής γιορτής που με την ψυχή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το αναλαμβάνει με την πιο όμορφη διάθεση να μας εμπλέξει όλους, μικρούς και μεγάλους στην καλοκαιρινή μας σχολική γιορτή! Τα ναυτάκια του Αιγαίου την εβδομάδα αυτή που πέρασε ολοκλήρωσαν τις πρόβες τους με την καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών! Μας έχει μείνει η γενική μας πρόβα και η ευχή μας η θάλασσα που ταξιδεύουν να είναι πάντα μπουνάτσα και εμείς στο πλάι τους να ανοίγουμε πανιά σε δυνατούς ανέμους και σταθεροί να κρατάμε την πορεία μας! Στο ταξίδι της καλοκαιρινής μας γιορτής θα είναι μαζί μας όσοι μας έχουν στηρίξει και μας στηρίζουν καθημερινά στο εκπαιδευτικό μας έργο και το σχολείο μας και πρώτοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας. Βίρα τις άγκυρες! ⚓

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας 2024

Συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τη συμμετοχή στο 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2024! 🙂

Λειτουργία σχολικών μονάδων



Λήψη αρχείου

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση